RTSH Sport Live

Angli-Holandë, gjysmëfinalja e parë me katër U22 në fushë

  • 10/07/2024
  • |
  • Futboll Bota
Angli-Holandë, gjysmëfinalja e parë me katër U22 në fushë
Shënoi historinë e ngjarjes për sa i përket pranisë së lojtarëve të rinj në fushë që në minutën e parë.

Anglia arrin Spanjën në finale dhe për këtë arsye do të ketë shansin për të fituar turneun kontinental, hera e dytë radhazi. Megjithatë, gjysmëfinalja kundër Holandës shënoi historinë e ngjarjes për sa i përket pranisë së lojtarëve të rinj në fushë që në minutën e parë.

Siç raporton UEFA në portalin e saj, në fakt, kjo ishte gjysmëfinalja e parë e një Evropiani me katër lojtarë nën 22 vjeç, nga dy nga secila skuadër: Bellingham dhe Mainoo për Anglinë, Verbruggen dhe Xavi Simons për Holandën.