RTSH Sport Live

Boston fiton të parën, Golden State në tapet

  • 04/06/2022
  • |
  • Basketboll
Boston fiton të parën, Golden State në tapet
Në Chase Center,  përfundon 120-108 për Celtics

Menjëherë spektakël, menjëherë surprizë në në garën-1 të finaleve të NBA: në Chase Center, Boston fiton 120-108 ndaj Golden State, thyen faktorin fushë dhe kalon 1-0 në serinë që vlen titulliN. Celtics, në -12 (80-92) në fund të periodës së tretë, gjejnë një periodë të fundit nga 40-16 dhe përfundon një rikthim të bujshëm. 34 pikët e Stephen Curry nuk janë të mjaftueshme për Ëarriors: Udoka fiton falë 50 pikëve të kombinuara të Horford (26) dhe Brown (24).

Golden State është tashmë në qoshe. Natën mes të dielës dhe të hënës do të vihet në skenë gara-2, ajo që tashmë e di si mjetin e fundit për Luftëtarët, i thirrur për të mos humbur, për të mos lejuar që Bostoni të arratiset në serinë që cakton titullin.