RTSH Sport Live

Çështja Xhokoviç, media australiane: Rrezikon 5 vite burg

  • 12/01/2022
  • |
  • Sporte të tjera
Çështja Xhokoviç, media australiane: Rrezikon 5 vite burg
Sipas mediave australiane, tenisti serb rrezikon 5 vite burg për deklarata të rreme

Ndërsa pret të dihet nëse mund të qëndrojë në Australi, situata e Nole Xhokoviç pasurohet me detaje të tjera. Kampioni serb është rikthyer të flasë në rrjetet sociale, duke shpjeguar versionin e tij të fakteve që kanë të bëjnë me menaxhimin e pozitivitetit të Covid dhe duke pranuar disa gabime që mund të komplikojnë pozicionin e tij. Sipas mediave australiane, në fakt, sipas “Crimes Act” Nole do të rrezikonte pesë vite burg për deklarata të rreme. Në lidhje me verifikimin e pozitivitetit të tij, për më tepër, një tjetër e verdhë u shfaq në datën e komunikuar nga tenisti autoriteteve australiane për përjashtimin nga vaksina.

Sipas një votimi, 51% e qytetarëve besojnë se Novak Xhokoviç duhet të dëbohet. 31% ishin më tolerantë dhe votuan kundër, ndërsa 18 të tjerët preferuan të mos shpreheshin. Duke marrë të njëjtin mostër, më pas del se 43% kanë mendim negativ për “personazhin e Xhokoviç”, vetëm 27% pozitiv dhe pjesa tjetër nuk janë shprehur.