RTSH Sport Live

Espanyol proteston: Goli i parregullt, ndeshja me Atleticon duhet anulluar

  • 26/05/2023
  • |
  • Spanjë
Espanyol proteston: Goli i parregullt, ndeshja me Atleticon duhet anulluar
Var akuzohet: "Nuk ka imazhet e duhura. Është krijuar një precedent i rrezikshëm"

Espanyol ngre zërin dhe kërkon zyrtarisht që të anulohet ndeshja ndaj Atletico Madrid, e cila përfundoi 3-3. Zgjedhja e arbitrit për të caktuar golin momental 2-0 të Griezmann për djemtë e Simeones është nën akuzë. Drejtuesi i ndeshjes, pas një bisede të gjatë me Var, vendosi të jepte golin, duke e gjykuar topin plotësisht përtej vijës së portës.

Megjithatë, Espanyol e kontestoi zgjedhjen. Klubi ka lëshuar një deklaratë të ashpër. "Imazhi i vetëm i përdorur për dhënien e golit ofron një perspektivë nga e cila është e pamundur të përcaktohet nëse topi ka hyrë apo jo i plotë. Kjo mënyrë e veprimit shkel protokollin VAR, pasi korrigjon vendimin e një arbitri pa pasur një provë të vetme. Pra ka një falsifikim të pjesës dhe një neglizhencë të dukshme në zbatimin e rregullave dhe në përdorimin e teknologjisë në dispozicion”.

Klubi kërkon që ndeshja të anulohet: "RCD Espanyol i konsideron të drejtat e tyre të shkelura, duke u ndjerë të dëmtuar rëndë, kështu që ne do të vazhdojmë të kontestojmë ndeshjen e luajtur dhe të kërkojmë, për këtë arsye, që ata të vazhdojnë të bien dakord për pavlefshmërinë e saj. RCD Espanyol, në mbrojtje të interesave të saj legjitime, po studion veprime të mëtejshme të mundshme ligjore për dëmin e mundshëm pasuror që rrjedh nga ky veprim”.