RTSH Sport Live

Euro 2020, ja kush do të hyjë në Olimpico: shorti dhe kriteret

  • 15/04/2021
  • |
  • Futboll Bota
Euro 2020, ja kush do të hyjë në Olimpico: shorti dhe kriteret
Pas 22 prillit, UEFA do t'u shkruajë mbajtësve të biletave: shortin midis fundit të muajit dhe fillimit të majit. Kërkesat e domosdoshme

Kush do të jetë, si do të zgjidhen 17,500 tifozë që do të jenë në gjendje të ndjekin katër ndeshjet e Euro 2020 të planifikuara në Stadiumin Olimpik në Romë? Pas miratimit nga qeveria për të rihapur stadiumin për 25% të kapacitetit të tij dhe zyrtarizimit të dritës jeshile nga Uefa, atëherë kalojmë në planin organizativ.

Pas 22 Prillit, kur faza e tretë do të mbyllet për mundësinë e rimbursimit të biletave të blera tashmë dhe do të ketë një vlerësim të saktë të biletave të shitura, Uefa - raporton Gazzetta dello Sport - do t'u shkruajë pronarëve duke i informuar ata se konfirmimi do të bëhet duke hedhur short, me sa duket midis fundit të prillit dhe fillimit të majit.

Por bileta nuk do të mjaftojë për të hyrë në stadium. Dritë jeshile për ata që kanë marrë vaksinën, për ata që kanë bërë tashmë Covid me një test serologjik jo më herët se një datë të caktuar ose për ata që kanë një tamponë të shpejtë me rezultate negative në 24-48 orë para garës.

Olimpiko në Romë do të presë katër ndeshje të Euro 2020, tre nga Italia e Mancini në grupin A (Itali-Turqi në 11 Qershor, Itali-Zvicër në 16 Qershor dhe Itali-Uells në 20) plus një çerek finale në 3 Korrik. Katër sektorë janë të hapur: Tribuna Monte Mario, Tribuna Tevere, Curva Sud dhe Curva Nord.

Rregullat e hyrjes në stadium do të përcaktohen nga FIGC dhe CTS së bashku, me qëllim për të shmangur grumbullimet. Kështu, do të ketë rrugë të ndryshme për të arritur vendet e caktuara dhe gjithashtu kohë të ndryshme, me një vend të saktë kohor për secilin tifoz.