RTSH Sport Live

EURO 2020: njoftohet ndryshimi i vendeve për disa ndeshje

  • 23/04/2021
  • |
  • Futboll Bota
EURO 2020: njoftohet ndryshimi i vendeve për disa ndeshje
Ndeshjet në Mynih të konfirmuara me minimumi 14.500 spektatorë, Sevilja zëvendëson Bilbaon. Ndeshjet e Dublinit u zhvendosën në Shën Petersburg dhe Londër

Komiteti Ekzekutiv i UEFA u takua sot përmes videokonferencës dhe u informua për konfirmimin e dhënë nga autoritetet lokale se të katër ndeshjet e UEFA EURO 2020 në Mynih do të jenë në gjendje të mirëpresin minimumi 14.500 spektatorë. Mynihu u konfirmua si një vend pritës për kampionatin.

Komiteti më pas vendosi të rialokojë disa nga ndeshjet e UEFA EURO 2020 si më poshtë:

Të katër ndeshjet e planifikuara fillimisht në Bilbao, do të zhvendosen në Estadio La Cartuja në Sevilje. Pritja e këtyre ndeshjeve mbështetet nga Komuniteti Autonom i Andaluzisë, i cili ka konfirmuar synimin e tij për të lejuar spektatorët në 30% të kapacitetit të stadiumit për tre ndeshjet e Grupit E dhe një ndeshje të Round 16.

Pas vendimit të autoriteteve lokale, ishte e qartë se tifozët nuk kishin shumë të ngjarë të ishin në gjendje të ndiqnin ndeshjet që ishin planifikuar të luheshin atje. Prandaj, me ndihmën e Federatës Mbretërore Spanjolle të Futbollit (RFEF), UEFA propozoi që këto ndeshje të transferohen në një vend tjetër në atë vend pritës, thjesht për të lejuar tifozët të marrin pjesë në lojëra pas një viti që nuk mund të shikojnë futboll  në stadiume. Ky vendim do të lejojë një atmosferë festive në të gjitha ndeshjet që zhvillohen në garën e ekipit kombëtar të UEFA-s.  

Të tre ndeshjet e Grupit E të planifikuara fillimisht për Dublin, do të rialokohen në St Petersburg Stadium, i cili tashmë po pret tre ndeshje të Grupit B dhe një çerek finale.

Ndeshja e Raundit të 16-të e planifikuar fillimisht në Dublin, do të zhvendoset në stadiumin Wembley në Londër.

Presidenti i UEFA-s Aleksander Čeferin tha: "Ne kemi punuar me zell me federatat pritëse dhe autoritetet lokale për të siguruar një mjedis të sigurt dhe festiv në lojëra dhe unë jam vërtet i kënaqur që jemi në gjendje të mirëpresim spektatorë në të gjitha ndeshjet për një festim të futbollit të ekipit kombëtar në të gjithë kontinentin".

“UEFA dëshiron të shprehë vlerësimin dhe mirënjohjen e saj për qytetet e Bilbaos dhe Dublinit - të dyja këto konsiderohen si vende të mira për të pritur ngjarje të ardhshme të UEFA-s - qeveritë kombëtare dhe rajonale të Spanjës dhe Republikës së Irlandës dhe të gjithë aktorëve lokalë për përkushtimin e tyre, profesionalizmi dhe përpjekjet gjatë viteve të kaluara”.

“UEFA gjithashtu dëshiron të falënderojë Shoqatën e Futbollit të Irlandës dhe stafin e saj të përkushtuar për bashkëpunimin e tyre të shkëlqyer dhe punën e palodhur, dhe pret që të vazhdojë të punojë me njëmbëdhjetë shoqatat e mbetura pritëse në shpërndarjen e ndeshjeve të EURO 2020”.

Të gjitha biletat për ndeshjet në Bilbao dhe Dublin do të anulohen. Të gjithë blerësit e biletave do të marrin një rimbursim të plotë për vlerën nominale të biletave të tyre të anulluara.