RTSH Sport Live

Ferrari arrin shpejtësinë maksimale

  • 31/10/2021
  • |
  • Formula 1
Ferrari arrin shpejtësinë maksimale
Motori i ri ndryshon fytyrën e SF21

Në tre garat e fundit të Formula 1, me motorin e ri, Ferrari ka ndryshuar fytyrën. Leclerc ka dalë i katërti dhe është ngjitur në podium dy herë. Sainz gjithashtu ka pasur më shumë ritëm se konkurrentët e tjerë. Drejtuesi i ekipit Mattia Binotto bën një vlerësim shumë pozitiv: "Ritmi ynë është përmirësuar në garat e fundit dhe kjo u demonstrua përsëri në Shtetet e Bashkuara" – tha ai. Sa i përket motorit, ata janë të vetëdijshëm se ai nuk është më problemi më i madh i tyre.

"Fuqia është gjithmonë e disponueshme, nga fillimi deri në fund të vijës së drejtë. Nga mënyra se si e përcaktojmë sasinë, me forcën maksimale të uljes, pothuajse arritëm shpejtësinë e të tjerëve. Ky është një hap i madh përpara. Ne e dimë se ka një ndryshim dhe motori nuk është dramatik." Në garën e Amerikës Sainz dhe Leclerc arritën 322 km / orë ndërsa Mercedes ose McLaren ishin 323 km / orë, me nivele shumë të ngjashme të forcës shtytëse.

Por Çmimi Madh i Amerikës nuk është ndër më të preferuarat për Ferrarin. "Nuk ishte një cirkuit që përshtatet plotësisht me makinën tonë dhe për arritjet atje jam i lumtur. Njësia e re e fuqisë është gjithashtu një shtesë. Kjo më jep besim për garat e ardhshme, sidomos në Meksikë”, - sqaron Binotto. Sektorët e ngadaltë të Hermanos Rodríguez do të jenë një avantazh për SF21, i cili spikat gjithmonë në këto rrethana.

Nuk lejohet të prezantohen përmirësime të performancës së motorëve gjatë këtij sezoni, por duke qenë se Ferrari përdor ende komponentë të vitit 2020, ai mund të homologojë një specifikim të ri në 2021. Vitin e ardhshëm motorët do të përmirësohen që në fillim të botërorit, për këtë në Maranello janë fokusuar në prodhimin e një njësie të re të energjisë.

Ky version i parë i sistemit hibrid u avancua në mënyrë që të mund të testohej në pistë, përpara se të zhvillohet në vitin 2022. Ata vlerësojnë se përmirësimi është afër 10 kf. Mercedes ka një avantazh ndaj Hondës japoneze, si ndaj Ferrarit. Por dallimet nuk janë më alarmante.