RTSH Sport Live

Festa Inter, Prefektura: Zonë për 3000 tifozë në San Siro

  • 05/05/2021
  • |
  • Itali
Festa Inter, Prefektura: Zonë për 3000 tifozë në San Siro
Kjo do të ndodhë përmes filtrave të policisë, gjithashtu për të kryer një identifikim të gjerë të të pranishmëve

Në Komitetin Krahinor për Rendin dhe Sigurinë Publike, u identifikua një zonë e madhe afër San Siro prej rreth 15,000 metra katrorë ku një maksimum prej 3,000 tifozwsh do të jenë në gjendje të hyjnë për një "demonstrim të mbështetjes" me rastin e ndeshjes së parë të Interit pasi ka fituar titullin, të shtunën mw 8 maj.

Kjo do të ndodhë, shpjegon Prefektura, "përmes filtrave të policisë, gjithashtu për të kryer një identifikim të gjerë të të pranishmëve". Prefektura e Milanos shpjegon se, me rastin e Inter vs.Sampdoria "nuk ka zona të kuqe".

"Mbështetësit e organizuar kanë marrë përsipër të respektojnë dispozitat e treguara nga organet pwrkatwse dhe ato të parashikuara nga rregulloret anti-Covid. Çdo shkelje do të sanksionohet rreptësisht", vijon shënimi.

Në zonat afër San Siro do të ketë gjithashtu një ndalim të shitjes dhe furnizimit me alkool në gotë dhe kanaçe, me përjashtim të institucioneve hotelierike. Një dispozitë e ngjashme do të jetë në fuqi në zonën e Duomo të drejtuar nga policia në mënyrë që të parandalojë grumbullimin.

Në pritje të ndeshjes së Interit, të shtunën e ardhshme në San Siro kundër Sampdorias, u mbajtën disa takime për të "përgatitur një strategji të përbashkët", tha prefektura, me kryetarin e bashkisë së Milanos, Giuseppe Sala, drejtuesit e policisë dhe Inter. Me të njëjtin qëllim, selia e policisë së Milanos u kujdes për marrëdhëniet me tifozët e organizuar.