RTSH Sport Live

Finalja Verstappen-Hamilton në Abu Dhabi: FIA nis hetimet

  • 14/01/2022
  • |
  • Formula 1
Finalja Verstappen-Hamilton në Abu Dhabi: FIA nis hetimet
Federata Ndërkombëtare e Automobilizmit ka njoftuar se ka nisur hetimet për episodet e GP-së së fundit të Kampionatit Botëror

Federata Ndërkombëtare e Automobilizmit ka njoftuar se ka nisur hetimet për episodet e GP-së së fundit të Kampionatit Botëror, ku Verstappen mbylli betejën për titull me Hamilton. Një diskutim me pilotët do të mbahet në shkurt, vendimet dhe çdo ndryshim në rregullore do të komunikohet më 18 mars. Në mes të dhjetorit njoftimi nga Këshilli Botëror për krijimin e një komisioni të posaçëm për të analizuar episodet e Abu Dhabit, ku u mbyll edhe Kampionati Botëror në F1. Interpretimi I rregullores solli dhe reagime te fort ate protagonistëve. Ndarkohë, tani bëhet e ditur se do të nisë hetimi.

Sipas shënimit, FIA e udhëhequr nga Mohammed Ben Sulayem "ka nisur një diskutim me të gjitha skuadrat për çështje të ndryshme", si dhe duke përcaktuar hapat e ardhshëm: më 19 janar Komiteti Këshillimor Sportiv do të trajtojë çështjen e sigurisë. Makinë me të gjithë pilotët; në shkurt Komisioni F1 do të sjellë një analizë të detajuar të takimit; më 18 mars (dmth fundjavën e parë të sezonit të ri) Federata do t'i komunikojë vendimet e marra dhe çdo ndryshim në rregullore Këshillit Botëror të planifikuar në Bahrein.