RTSH Sport Live

Frappart rishkruan historinë, gruaja e parë që arbitron në Botëror

  • 01/12/2022
  • |
  • Boterori Katar 2022
Frappart rishkruan historinë, gruaja e parë që arbitron në Botëror
Kosta Rika-Gjermania shkruan historinë e Kupës së Botës falë Stephanie Frappart

Kosta Rika-Gjermania shkruan historinë e Kupës së Botës falë Stephanie Frappart, gruaja e parë që arbitroi një ndeshje në një kompeticion të tillë. Francezja tashmë ka grumbulluar disa suksese të para: gruaja e parë që arbitron në divizionin e dytë francez (2014) dhe në Premier League (2019).

Gruaja e parë që drejton, që arbitron një finale të Superkupës së Futbollit të UEFA-s për meshkuj (2019), gruaja e parë që arbitron një ndeshje të Ligës së Kampionëve (2020) dhe finalen e Kupës së Francës (maj 2022). Frappart është një nga tre gjyqtaret femra në grupin prej 36 gjyqtarësh.

<p>Costa Rica-Germania scrive la storia dei Mondiali grazie a Stephanie Frappart, la prima donna ad arbitrare un match della rassegna iridata. La francese ha già collezionato diverse prime: prima donna ad arbitrare in seconda divisione francese (2014) e alla Premiere League (2019), prima<br />donna a dirigere una finale di Supercoppa UEFA di calcio maschile (2019), prima donna ad arbitrare una partita di Champions League (2020) e la finale di Coppa Francia (maggio 2022). Frappart è una delle tre arbitro donna del gruppo dei 36 direttori di gara.</p>

<p>Costa Rica-Germania scrive la storia dei Mondiali grazie a Stephanie Frappart, la prima donna ad arbitrare un match della rassegna iridata. La francese ha già collezionato diverse prime: prima donna ad arbitrare in seconda divisione francese (2014) e alla Premiere League (2019), prima<br />donna a dirigere una finale di Supercoppa UEFA di calcio maschile (2019), prima donna ad arbitrare una partita di Champions League (2020) e la finale di Coppa Francia (maggio 2022). Frappart è una delle tre arbitro donna del gruppo dei 36 direttori di gara.</p>

<p>Costa Rica-Germania scrive la storia dei Mondiali grazie a Stephanie Frappart, la prima donna ad arbitrare un match della rassegna iridata. La francese ha già collezionato diverse prime: prima donna ad arbitrare in seconda divisione francese (2014) e alla Premiere League (2019), prima<br />donna a dirigere una finale di Supercoppa UEFA di calcio maschile (2019), prima donna ad arbitrare una partita di Champions League (2020) e la finale di Coppa Francia (maggio 2022). Frappart è una delle tre arbitro donna del gruppo dei 36 direttori di gara.</p>

<p>Costa Rica-Germania scrive la storia dei Mondiali grazie a Stephanie Frappart, la prima donna ad arbitrare un match della rassegna iridata. La francese ha già collezionato diverse prime: prima donna ad arbitrare in seconda divisione francese (2014) e alla Premiere League (2019), prima<br />donna a dirigere una finale di Supercoppa UEFA di calcio maschile (2019), prima donna ad arbitrare una partita di Champions League (2020) e la finale di Coppa Francia (maggio 2022). Frappart è una delle tre arbitro donna del gruppo dei 36 direttori di gara.</p>