RTSH Sport Live

Fraza e Leclerc që frikëson Ferrarin

  • 21/06/2021
  • |
  • Formula 1
Fraza e Leclerc që frikëson Ferrarin
Paraqitja në Francë lëshon hidhërim dhe alarm tek të gjithë anëtarët e ekipit

Gjithçka shkoi keq, shumë pyetje që kërkojnë një përgjigje. Ishte performanca më e dobët e sezonit për Ferrari, me të dy ilotët jashtë zonës së pikëve, Sainz i njëmbëdhjeti dhe Leclerc i gjashtëmbëdhjeti. Nga e premtja e provës së lirë deri të dielën e garës, të dhënat e të Kuqve janë përkeqësuar gradualisht: nuk është një përshtatje më e keqe në pistën franceze, përkundrazi, një problem strukturor, që duket se është i vështirë të zgjidhet shpejt Disa herë inferioriteti në krahasim me ata që qëndrojnë në krye të klasës ishte i turpshëm.

 "Ne u paraqitëm keq këtu në Francë - tha drejtori i ekipit, Mattia Binotto - Jo vetëm në krahasim me Barcelonën, por në krahasim me të gjitha rastet e tjera dhe gjithashtu me atë që pamë të premten: një garë e keqe, jashtë shenjës. Për neve ky është një mendim prapa për sa i përket renditjes së konstruktorëve, është e qartë se diçka ka shkuar keq. Tani duhet të analizojmë - tha ai -. Midis hipotezave ka mbinxehje të gomave, është e nevojshme të analizohet dhe të kuptohet.

Këtë vit përsa i përket temperaturës së gomave në nxehtësi jemi në vështirësi, ato ishin probleme që ne tashmë i dinim se i kishim vitin e kaluar dhe nuk kishte asnjë mundësi ndërhyrjeje sepse këto ndërhyrje ishin të ngrira në nivelin rregullator. Nuk dua të parashikoj analiza sepse ato do të ishin të parakohshme. Ne kemi nevojë për të analizuar të dhënat dhe për të biseduar me pilotët. Do të shohim se si të korrigjojmë”.

Ai që ishte kthyer nga dy pole radhazi, në Monte Carlo dhe Baku dhe i cili tashmë kishte filluar i shtati pas kualifikueseve të fundit ishte Charles Leclerc, i cili ra në garë në vendin e gjashtëmbëdhjetë. «Na takon neve të analizojmë mirë dhe të kuptojmë pse ishim kaq larg në garë. Edhe Carlos edhe unë bëmë shumë përpjekje. Në terma afatshkurtër nuk mendoj se mund të përmirësohemi, sepse është një problem mjaft i madh. Ende kemi kohë për të bërë mirë për vitin e ardhshëm, por me të vërtetë duhet të kuptojmë se çfarë po na ngadalëson".