RTSH Sport Live

Hazard: Protesta e Gjermanisë? Më mirë të mendonin për ndeshjen

  • 24/11/2022
  • |
  • Boterori Katar 2022
Hazard: Protesta e Gjermanisë? Më mirë të mendonin për ndeshjen
Kapiteni i Belgjikës: “Ne jemi këtu për të luajtur futboll, jo për të dërguar mesazhe politike”

Protesta e Gjermanisë kundër ndalimit të mbajtjes së shiritit "One Love" vazhdon të shkaktojë polemika. I fundit që ndërhyri për këtë çështje ishte Eden Hazard, kapiteni i Belgjikës, i cili e shprehu mjaft qartë mendimin e tij: “Nuk ndihem i qetë të flas për këtë, sepse jam këtu për të luajtur futboll –  fjalët e sulmuesit të Real Madrid për RMC Sport -. Gjesti i Gjermanisë? Po simbolik, por më pas e humbën ndeshjen. Më mirë do të kishin bërë të mos e bënin dhe të fitonin në vend të kësaj. Ne jemi këtu për të luajtur futboll, jo për të dërguar mesazh politik".

Fjalët, edhe këto, në mënyrë të pashmangshme të destinuara për të ngjallur polemika. Belgjika ishte një nga shtatë federatat që, në një deklaratë të përbashkët të datës 21 nëntor, njoftoi se do të hiqte dorë nga vënia e shiritit "One Love" me ngjyrat e ylberit, në mbështetje të të drejtave të LGBTQ+, pasi FIFA kishte kërcënuar me sanksione disiplinore.