RTSH Sport Live

Horner nuk ka dyshime: Titulli i pilotit, më i mirë se ai i konstruktorit

  • 26/12/2021
  • |
  • Formula 1
Horner nuk ka dyshime: Titulli i pilotit, më i mirë se ai i konstruktorit
Drejtori i ekipit të Red Bull shpjegoi ndryshimin midis titullit të pilotit dhe titullit të konstruktorit, si në aspektin ekonomik ashtu edhe në aspektin e prestigjit

Falë suksesit të tij në Kampionatin Botëror të Formula 1, 2021, Max Verstappen theu dominimin e Mercedesit që kishte zgjatur për shtatë vjet. Red Bull nuk arriti të bëjë të njëjtën gjë, duke përfunduar pas ekipit Brackley (titulli i tetë radhazi) në klasifikimin e konstruktorëve. Përkundër kësaj, drejtori i ekipit, Christian Horner, nuk ka dyshime dhe po qëndron në objektivin e arritur nga Verstappen. Për herë të parë që nga viti 2008 (kampionati botëror te Hamilton dhe titulli i konstruktorëve te Ferrari), piloti kampion bote nuk i përket ekipit që fitoi titullin e konstruktorëve.

"Titulli i konstruktorëve ka një rëndësi të madhe në shpërndarjen e të ardhurave. Mes vendit të parë dhe të dytë ka një diferencë miliona dollarësh. Megjithatë, kampionati i pilotëve është gjëja më prestigjioze që ekziston dhe ajo që të gjithë duan vërtet. Edhe një nga punonjësit tanë do të ndërronte titullin e pilotit me titullin e konstruktorit. Ne jemi krenarë për Max dhe ajo që ai ka arritur do të thotë shumë". Kjo është analiza e Horner në Autosport. Suksesi vendimtar në raundin e fundit të sezonit në Abu Dhabi, në të cilin Verstappen triumfoi ndaj rivalit të tij, Leëis Hamilton në xhiron e fundit.