RTSH Sport Live

La Liga i shkruan UEFA-s:  Sanksione të menjëhershme sportive për Juventusin

  • 29/11/2022
  • |
  • Futboll Bota
La Liga i shkruan UEFA-s:  Sanksione të menjëhershme sportive për Juventusin
Shoqata e klubeve spanjolle e kryesuar nga Tebas kërkon masa të menjëhershme ndaj klubit bardhezi

Liga spanjolle haptazi merr anën kundër Juventusit pas tërmetit të korporatës që goditi klubin me dorëheqjen e presidentit Andrea Agnelli dhe të gjithë bordin drejtues. Një qëndrim shumë i ashpër i zyrtarizuar me një deklaratë për shtyp drejtuar UEFA-s ku kërkohen sanksione të menjëhershme ndaj klubit të Juventusit: “Pas dorëheqjes së bordit drejtues të Juventusit në mbrëmjen e së hënës 28 nëntor vonë – thuhet në shënim – LaLiga kërkon aplikimin e menjëhershëm të sanksioneve sportive ndaj klubit”.

LaLiga kishte paraqitur tashmë një ankesë zyrtare kundër Juventusit në UEFA në prill 2022, në të cilën pretendonte shkelje të rregullores së Fair Play-it financiar, të cilën Guardia di Finanza italiane po hetonte. Konkretisht, akuzoi Juventusin për llogaritjen e transfertave mbi vlerën e tyre të drejtë dhe nënvlerësimin e shpenzimeve të personelit, gjë që përbën shkelje të lojës së drejtë financiare të UEFA-s. Për më tepër, akuzoi Juventusin për fshehjen e pagës së vërtetë të lojtarëve të saj”.

“LaLiga – vazhdon njoftimi për shtyp i shoqatës së kryesuar nga Javier Tebas, tashmë një kundërshtar i madh i Superligës  së krijuar nga ish-presidenti i Juventusit, Andrea Agnelli së bashku me numrin një të Real Madridit dhe Barcelonës – me synimin për të promovuar një futboll ekonomikisht të qëndrueshëm. në Evropë, u bën thirrje autoriteteve përkatëse që të zbatojnë sanksione të menjëhershme sportive ndaj klubit bardhezi”.

Në prill të këtij viti, LaLiga paraqiti një ankesë kundër Juventusit për shkelje të Fair Play-it financiar ndaj Juventusit, por edhe ndaj Manchester Cityt dhe Paris Saint Germain. Vetë kompeticioni spanjoll  ka aplikuar rregullat e saj të 'kontrollit ekonomik' për gati një dekadë, me kërkesë të klubeve që përbëjnë La Ligën. Qëndrueshmëria financiare është thelbësore për të mbrojtur biznesin e futbollit. Le të mbrojmë futbollin tonë”.