RTSH Sport Live

LeBron zbarkon në Spanjë, investon tek Malaga

  • 06/05/2021
  • |
  • Spanjë
LeBron zbarkon në Spanjë, investon tek Malaga
Mbreti i NBA ka vendosur të investojë në futbollin spanjoll

LeBron James zbarkon në futbollin spanjoll. Ose të paktën do ta bëjë kompania e tij, RedBird Capital Partners, pjesë e së cilës është ai. Kjo kompani amerikane në fakt ka blerë një paketë të vogël aksionesh të Malaga, ekipit andaluzian që luan në Serinë B spanjolle.

Kjo është ajo që Mundo Deportivo raporton në edicionin e saj në internet, duke shtuar se në përpjesëtim me madhësinë e klubit, blerja e 600 aksioneve të bëra nga kompania është minimale dhe sigurisht që LeBron dhe anëtarët e tij nuk do të kenë kontroll mbi vendimet e ekipit.

Sidoqoftë, qëllimi do të ishte të zgjerohet kjo pronë me kalimin e kohës dhe të përqendrohet më shumë në futboll, një tjetër nga pasionet e kampionit të madh amerikan të basketbollit. LeBron është gjithashtu një aksioner i Liverpool, nga i cili ai ka në pronësi 2% të aksioneve.