RTSH Sport Live

MotoGP, Viñales stërvitet me një imitues special

  • 11/01/2021
  • |
  • Moto GP
MotoGP, Viñales stërvitet me një imitues special
Institut Catala del Peu i ka vënë në dispozicion pilotit të Yamaha një mjet biomekanik të ndërtuar në kornizën e një Supersport 600

Maverick Viñales po stërvitet me një lloj të ri simulatori me shpresën se do të jetë në gjendje të zbresë në pistën për testet e para të MotoGP të planifikuara në Sepang në fillim të shkurtit. Sezoni i ri I Moto GP pritet të nisë në 28 mars në Doha, në pistën e Losail. Ndërkohë, protagonistët e MotoGP po përpiqen të qëndrojnë në formë edhe bazuar në kufizimet e vendosura nga pandemia e Coronavirus. Pra, nëse Valentino Rossi përdor Ranch-in e tij për tu stërvitur të paktën dy herë në javë, Viñales ka gjetur një alternativë në vilën e tij në Andorran. Piloti i Yamaha po punon me një imitues biomekanik, të vënë në dispozicion nga Institut Catala del Peu në Barcelona. Makina, unike në Europë, përdor shasinë e një Yamaha 600 Supersport të lidhur me një imitues dhe analizon përpjekjet dhe veprimet e kryera nga piloti.