RTSH Sport Live

Nga Xhordan, te Ronaldo: 10 sportistët më të pasur në botë në 2021

 • 09/11/2021
 • |
 • Gosip
Nga Xhordan, te Ronaldo: 10 sportistët më të pasur në botë në 2021
Ish-yjet e Nba-s, kampionët e golfit dhe futbollistët ende në aktivitet: ja renditja e posaçme vjetore sipas të dhënave të raportuara nga Sportico

Cilët janë 10 sportistët më të pasur të 2021? Nëse ia keni bërë vetes këtë pyetje, gazeta Sportico do t'ju japë një përgjigje me takimin e zakonshëm vjetor me renditjen e "Scroogers" në botën e sportit. Mes yjeve aktualë të futbollit dhe basketbollit, ish-legjendave të NBA-së, katërrrotave e shumë të tjera, ja renditja speciale e udhëhequr nga Michael Jordan, nga maja e aseteve të tij 2.62 miliardë dollarë.

Menjëherë pas, edhe pse gjysmë miliardë prapa, lojtari më i mirë i golfit i epokës moderne: Tiger Ëoods. Përmbyllja e podiumit ishte një tjetër nga lojtarët më të mëdhenj të të gjitha kohërave si Arnold Palmer. I pari nga futbollistët, Cristiano Ronaldo, me pasurinë e tij prej 1.24 miliardë dollarësh, pas tij Mayëeather, Lebron James dhe Leo Messi.

Për të mbyllur Top 10-shen, duke pasur parasysh se shifra përfundimtare e çdo sportisti përfshin fitimet e kontratave të tyre, kontratat e sponsorizimit dhe partneritetet është  Roger Federer.

Top 10

 1. Michael Jordan: $2.62 miliardë
 2. Tiger Woods: $2.1 miliardë
 3. Arnold Palmer: $1.5 miliardë
 4. Jack Nicklaus: $1.38 miliardë
 5. Cristiano Ronaldo: $1.24 miliardë
 6. Floyd Mayweather Jr.: $1.2 miliardë
 7. LeBron James: $1.17 miliardë
 8. Lionel Messi: $1.14 miliardë
 9. Michael Schumacher: $1.13 miliardë
 10. Roger Federer: $1.12 miliardë