RTSH Sport Live

Perez, çfarë drame në Meksiko Siti!

  • 29/10/2023
  • |
  • Formula 1
Perez, çfarë drame në Meksiko Siti!
Shumë dramë në fillimin e Çmimit të Madh të Meksikës, i preferuari vendas, Sergio Perez u përplas me Charles Leclerc në një betejë për kryesimin

Shumë dramë në fillimin e Çmimit të Madh të Meksikës, pasi i preferuari vendas Sergio Perez u përplas me Charles Leclerc në një betejë për kryesimin.

Të dy pilotët e Red Bull patën një nisje të shkëlqyeshëm, me Max Verstappen që kërkonte të sfidonte Leclerc në kthesën 1, ndërsa Perez u përpoq të gjente një rrugëdalje nga jashtë.

Lëvizja rezultoi e gabuar për meksikanin, megjithatë, me RB19 e tij që kontaktoi me Ferrarin e Leclerc përpara se të ngrihej në ajër dhe të përfundonte jashtë pistës.

Ndërkohë Verstappen kaloi përpara, me Leclerc, i cili dukej se po mbartte disa dëmtime në krahun e përparmë pas incidentit, ndërsa Carlos Sainz u pozicionua në vendin e tretë, ndërsa Perez arriti të kthehej në bokse, e më pas për t'u tërhequr nga gara në shtëpinë e tij.