RTSH Sport Live

Seria A 2021/22 fillon më 22 gusht

  • 05/05/2021
  • |
  • Itali
Seria A 2021/22 fillon më 22 gusht
 Revolucioni i Kupës së Italisë: Vetëm skuadrat të A dhe B

Kampionati Serie A 2021/22 do të fillojë zyrtarisht më 22 gusht dhe do të përfundojë më 22 maj 2022. Vendimi erdhi gjatë mbledhjes së Këshillit të Ligës që u zhvillua pasdite. Pushimi për Krishtlindje do të jetë nga 23 Dhjetor 2021 deri më 6 Janar 2022. Lajme të rëndësishme në lidhje me Kupën e Italisë, formati i ri i të cilit është lancuar: vetëm 40 skuadra, 20 klube të Serisë A dhe 20 të Serisë B do të marrin pjesë.

Sidoqoftë, për ok e fundit, do të nevojitet një kalim në Këshillin e FIGC. Kupa e Italisë do të fillojë në 15 Gusht, datë në të cilën 12 skuadra të A. do të marrin fushën menjëherë. Një formulë e re që synon të përmirësojë turneun dhe të krijojë menjëherë sfida tërheqëse. Për më tepër, Seria A do t'i kërkojë FIGC të ndryshojë formatin e kampionatit Primavera, duke rritur 16 skuadrat aktuale në 18.