RTSH Sport Live

100 milionë pesos për fanellën e Dibu Martínez!

  • 05/02/2024
  • |
  • Të tjera
100 milionë pesos për fanellën e Dibu Martínez!
Ankandi ishte pjesë e një ngjarjeje të njohur bamirësie që zhvillohet çdo vit në Mar del Plata. Portieri i Selección nuk ishte i pranishëm për shkak të angazhimeve të tij me Aston Villa

Mania për kombëtaren e Argjentinës nuk ka kufi dhe një shembull i qartë është shuma milionerësh e paguar në ankand për një fanellë që i përket Emiliano Martínez, portierit të Aston Villas dhe fituesit të Kupës së Amerikës 2021, Finales së Madhe 2022 dhe Kupës së Botës në Katar.

Ngjarja u zhvillua të hënën e kaluar në hotelin Costa Galana në Mar del Plata, vendlindja e Dibu Martínez, si pjesë e darkës vjetore të bamirësisë të "Fundación Hospital Materno Infantil". Në mbrëmje morën pjesë aktorja Mirtha Legrand dhe artistë të njohur si Abel Pintos, por futbollisti mungoi për shkak të angazhimeve me Villans mes FA Cup dhe Premier League.

Blerësi i fanellës së Selección, e firmosur dhe me numrin 23, ishte një biznesmen i njohur i quajtur Marcelo González, ndërsa paratë e mbledhura - 100 milionë pesos - do t'i dhurohen tërësisht spitalit Materno Infantil të qytetit bregdetar që ndodhet në provincën e Buenos Aires.

"Bashkimi është pika fillestare për të evoluar, ne jemi këtu për të vazhduar ndërtimin dhe transformimin e të tashmes dhe të ardhmes së Mar del Plata”, tha sipërmarrësi në skenë.