RTSH Sport Live

Dinamo e Bukureshtit mashtrohet nga binjakët! Bleu Edgarin, por në fushë luan Edelino

  • 13/05/2024
  • |
  • Gosip
Dinamo e Bukureshtit mashtrohet nga binjakët! Bleu Edgarin, por në fushë luan Edelino

Ka shumë raste në botë kur dy binjakë shkëmbejnë identitetin. Nga realiteti te filmat, mes shakave dhe mashtrimeve, dy vëllezër krejtësisht identikë shpesh nxjerrin mbi vete histori pak a shumë të besueshme. Megjithatë, ajo që ndodhi me Dinamon e Bukureshtit është një ngjarje e çmendur.

Bëhet fjalë për vëllezërit binjakë Ie - përkatësisht Edgar, i cili u shpërngul nga Sportingu i Lisbonës dhe Barcelona dhe Edelino, 30 vjeçarë nga Guinea Bissau. I pari, Edgar, i pranishëm në Kupën e Kombeve të Afrikës së fundit u ble nga Dinamo e Bukureshtit, por ish-lojtari i Barcelonës në fakt nuk shkoi kurrë në Rumani.

Ndryshoi mendje? U dëmtua? Jo. Edgar dërgoi vëllanë e tij Edelino në Bukuresht - sipas asaj që thotë Marca - një futbollist padyshim më pak brilant se sa ndërkombëtari afrikan dhe gjysmë-profesionist në Poloni.

Dyshimet te Dinamo Bukuresht erdhën nga Ié që fliste vetëm portugalisht, kur karriera e Edgar - blerja e supozuar - e pa atë për shumë vite mes Spanjës, Francës, Turqisë dhe Holandës. Zbulimi i pranisë së një binjaku më pas nuk bëri gjë tjetër veçse nxiti dyshimet dhe lehtësoi hetimet.

Kur iu kërkua të dorëzonte licencën e tij, Ié i Dinamo Bukureshtit refuzoi. Në pritje të zhvillimeve, historia tashmë po bën lajm në vetvete.