RTSH Sport Live

Dino Xof kujton: Në 1973 në Uembli na quanin kamerierë, por…

  • 11/07/2021
  • |
  • Futboll Bota
Dino Xof kujton: Në 1973 në Uembli na quanin kamerierë, por…
“Ne kemi cilësi, përvojë, karakter. Mund të fitojmë, unë kam besim të madh".

Dino Zoff, ish-portieri i Italisë 1982, kampion bote në Spanjë, dha një intervistë për Corriere della Sera: "Si fitohet në Ëembley? Siç thonë ata në filmat perëndimorë: zemër e ngrohtë dhe gjak i ftohtë. Edhe nëse ajo kohë në 1973 ishte më të vështira. Kamerierë na bërtisnin kur ne u futëm në fushë, sepse Chinaglia në Angli me të vërtetë kishte shërbyer tryezat kur ai ishte i ri. Sikur të ishte një ofendim. Anglezët kurrë nuk i kishinm mundur, ata ende mendonin se ishin zotër të lojës. Ëembley ishte një lloj tempulli i ndaluar. Ishin kohëra të tjera, ishte një botë tjetër.

Ata na quanin kamerierë, po, duke menduar se do të na ofendonin, por ata nuk e dinin se nuk kishte mënyrë më të mirë për të karikuar një italian se sa për ta zemëruar. Ishte një fitore epokale, që  na dha bindjen se mund të mundnim këdo. Sigurisht, ishte vetëm një miqësore, ndërsa të Dielën shtë një Europian. Këtë herë ka më shumë rëndësi. Anglezët favoritë? Favoritë ose jo, është vetëm loja juaj, vlen shumë ose asgjë.

Po, natyrisht, ata luajnë në shtëpi, me publikun, kështu që ne gjithashtu mund t'i japim ata si favoritë. Por ne mund t'i mposhtim, sepse ne nuk jemi absolutisht inferiorë, përkundrazi. Ne kemi cilësi, përvojë, karakter. Ne mund të fitojmë, unë kam besim të madh".