RTSH Sport Live

E bujshme, Lapo Elkann nuk u lejua në pistë në Monza

  • 10/09/2023
  • |
  • Formula 1
E bujshme, Lapo Elkann nuk u lejua në pistë në Monza
Ish-anëtari i bordit drejtues të Ferrarit dhe vëllai i presidentit actual, nuk u lejua të hynte në pistë, pak para garës italiane.  

Lapo Elkann është rritur këtu, këtu është në shtëpi. Ose më mirë ishte në shtëpi, sepse në pistën e Monzës për GP të Italisë u hoq nga “pit lane”. Pasardhësi i familjes Agnelli në fakt u ndal në hyrje të pistës nga sigurimi, vetëm pak minuta para fillimit të garës në shtëpinë e Ferrarit. Një moment i turpshëm dhe totalisht i papritur, i cili mahniti veçanërisht pilotin e Ferrarit, Carlos Sainz dhe legjendën e Ferrarit, Gerhard Berger, të cilët më kot u përpoqën ta fusnin brenda gjithsesi së bashku me gruan e tij Joana Lemos.

Videoja që u bë virale në internet tregon qartë momentin surreal në të cilin ish-anëtari i bordit të Ferrarit dhe vëllai i presidentit aktual të Cavallino përshëndet dhe përqafon pilotët, drejtuesit e ekipit dhe të gjithë personat e brendshëm të Formula 1, por nuk lejohet të hyjë në pistë. Lapo merret nga një person i sigurimit që nuk lejon askënd të ndikojë tek ai. Pavarësisht disa tentativave, madje edhe duke përqafuar Sainzin, në fund Lapo detyrohet të dorëzohet dhe i trishtuar të largohet drejt tribunes.