RTSH Sport Live

Euro 2024 pa VAR? Beteja ligjore që tremb UEFA-n

  • 24/05/2024
  • |
  • Futboll Bota
Euro 2024 pa VAR? Beteja ligjore që tremb UEFA-n

Euro 2024 në Gjermani pa VAR për pozicionin jashtë loje? Perspektiva është e largët, por për momentin, nuk mund të përjashtohet plotësisht: gjithçka do të varet nga vendimi që do të marrin gjyqtarët e Hamburgut në lidhje me një hetim të kërkuar nga kompania holandeze Ballinno, e cila pretendon se UEFA ka kopjuar teknologjinë prej saj për të vlerësuar pozicionin jashtë loje.

Seanca e parë u caktua për 3 qershor, vetëm njëmbëdhjetë ditë përpara turneut kontinental për kombet. Në këtë rast, dëmi do të ishte evident: një kthim prapa në nivelin teknologjik dhe rreziku i polemikave për situatat në limit.