RTSH Sport Live

Milani dhe Interi ndryshojnë mendje, pro ristrukturimit të “San Siros”

  • 22/02/2024
  • |
  • Itali
Milani dhe Interi ndryshojnë mendje, pro ristrukturimit të “San Siros”

Drita të reja shprese po hapen në funksion të rinovimit të stadiumit “San Siro”, një temë që pa përfaqësuesit e Milanit dhe Interit të takojnë kryetarin e bashkisë së Milanos Giuseppe Sala mëngjesin e së enjtes së 22 shkurtit.

Ngjarja dha një reagim kaq pozitiv sa i dha dritën jeshile një studimi fizibiliteti për një ndërhyrje të mundshme në strukturën milaneze. Në një shënim të përbashkët nga Bashkia dhe dy klubet, u përcaktuan hapat e ardhshëm që do të ndërmerren në shoqëri me Webuild S.p.A. e cila ofroi mundësinë për të luajtur gjatë fazës së rinovimit.

"Webuild S.p.A. do të bashkëpunojë me hartimin e një studimi fizibiliteti i cili duhet të dorëzohet në tre muaj; ekipet do të prodhojnë udhëzime për një ristrukturim të mundshëm që çon në disponueshmërinë e një stadium më shumë modern dhe efikas. Pas kësaj, administrata komunale dhe ekipet do të verifikojnë mundësinë dhe mënyrat për të vazhduar më tej”.

Takimi morën pjesë CEO i Interit Alessandro Antonello dhe presidenti i Milanit dhe Paolo Scaroni të cilët konfirmuan gatishmërinë e tyre për të bashkëpunuar në projekt vetëm nëse ka mbështetje që lidhet me humbjen e vendeve të disponueshme për kohëzgjatjen e punimeve dhe ka një pikë kthese në nivelin e pronësisë.