RTSH Sport Live

Renditja e UEFA-s, Atalanta e Gjimshitit kalon Napolin dhe Juventusin

  • 23/05/2024
  • |
  • UEFA Europa League
Renditja e UEFA-s, Atalanta e Gjimshitit kalon Napolin dhe Juventusin

Triumfi në finalen e madhe të Dublinit do të jetë një moment historik për klubin e Atalantës. Suksesi përballë Leverkusenit vlen edhe më shumë pasi skuadra e italiane ka kaluar si Napolin edhe Juventusin në renditjen e UEFA-s.

Ky fakt do të reflektohet edhe në të ardhmen pasi siç dihet UEFA në kompeticionet e saj vendos grupet në bazë të kësaj renditjeje.

Renditja e skuadrave italiane në Europë:

  1. Roma (Italia) 101.000
  2. Inter (Italia) 101.000

  1. Atalanta (Italia) 81.000
  2. Napoli (Italia) 80.000
  3. Juventus (Italia) 76.000