RTSH Sport Live

Romë, Fonseca: Mourinho nuk ka nevojë për këshillën time

  • 06/05/2021
  • |
  • UEFA Europa League
Romë, Fonseca: Mourinho nuk ka nevojë për këshillën time
Paulo Fonseca, për mikrofonët e Sky, analizon eliminimin e Romës në gjysmëfinale të Europa League

Paulo Fonseca, për mikrofonët e Sky, analizon eliminimin e Romës në gjysmëfinale të Europa League: “Është e vështirë të shpjegohet, ne e humbëm këtë raund në pjesën e dytë në Manchester. Ne patëm një pjesë të mirë sot dhe një ndeshje të mirë. Pjesa e dytë në Manchester ishte e tillë. Mendova se ishte e mundur për të arritur në finale, madje duke luajtur kundër Manchester. Në 45 minutat e para atje dhe sot e treguam atë. Kemi humbur pjesën e dytë atje dhe atëherë ishte e vështirë të shënonim 4 gola këtu, mund të kishim shënuar më shumë se tre por me ato pak mundësi që kishin, ata i shfrytëzuan”.

"Për mua ishte një kënaqësi e madhe të isha trajner i Romës, është një krenari e madhe të jem pjesë e futbollit italian. Kam mësuar shumë, kur është rasti që duhet të shohim gjërat pozitive, kam mësuar shumë. Ishte e vështirë por e dobishme”.

A është kjo lamtumirë? “Nuk e di, nuk e di tani. Më pëlqen të jem këtu në Itali, më pëlqen futbolli italian, por kjo varet nga mundësitë. Le të shohim".

Ka pasur një moment kur keni menduar të jepni dorëheqjen? Mourinho e ndjeu? "Mourinho është një trajner që unë e njoh mirë, jemi portugez, dhe ai ka qenë shumë i drejtë me mua. Atëherë, kurrë nuk kam menduar të jap dorëheqjen, nuk jam ai që heq dorë, ato kanë qenë periudha të vështira por gjithmonë kam qenë i përqendruar në punën dhe përmirësimin e ekipit. Në këtë moment të vështirë është e rëndësishme të jesh i ekuilibruar, rruga më e lehtë do të kishte qenë të dilja nga ky moment por kurrë nuk e kam menduar ".

Ndonjë këshillë Mourinhos? "Ne kemi shumë mundësi për të biseduar tani, por ai nuk ka nevojë për këshillën time".