RTSH Sport Live

Bolt “sulmon” Jacobs: Përdori këpucë të çuditshme, është qesharake

  • 04/08/2021
  • |
  • Tokio 2020
Bolt “sulmon” Jacobs: Përdori këpucë të çuditshme, është qesharake
Xhamajkani i konsideron këpucët e përdorura nga sprinteri italian një risi "e çuditshme dhe e padrejtë"

Fitimi i medaljes së artë nga ana e Marcell Jacobs vazhdon të krijojë diskutim. Pas akuzave të mjerueshme për doping të bëra nga shtypi britanik, ka edhe një "murmuritje" nga kampioni Usain Bolt, ish sprinter dhe legjendë e gjallë e atletikës ndërkombëtare: xhamajkani kritikon përdorimin e këpucëve të Jacobs, sipas tij një "të çuditshme" dhe "novacion i padrejtë dhe" në kufi me talljen", sepse sipas tij ata do të ndihmonin shumë performancën e atletit që i vesh ato.

Çfarë ka të veçantë këto këpucë? Një efekt super, i cili e bën shtytjen dhe koordinimin e lëvizjes së vrapuesit më efektiv. Ato të përdorura nga Jacobs peshonin 173 gramë, kishin një takë të trashë vetëm 20 milimetra. Pllaka e karbonit e futur në taban formon një trup të vetëm dhe është pak më e gjerë se shputa e këmbës. Një detaj që rrit sipërfaqen e kontaktit midis gjymtyrëve dhe shiritit, garanton stabilitet më të mirë, duke favorizuar përshpejtimin dhe përparimin.