RTSH Sport Live

Cila prej skuadrave ka arkëtuar më shumë nga premiot e UEFA-s që prej 2001-it

  • 15/02/2024
  • |
  • UEFA Champions League
Cila prej skuadrave ka arkëtuar më shumë nga premiot e UEFA-s që prej 2001-it

Shifrat e arkëtuara nga klubet që prej 2001-it në Champions janë marramendëse. Sipas Raportit Financiar të UEFa-s skuadrat, të cilat kanë përfituar më shumë euro nga ecuria e tyre në kompeticionin më të rëndësishëm në nivel klubesh janë Reali i Madridit dhe Bajerni I Mynihut.

Më poshtë do të njiheni më të ardhurat nga premiot e UEFA të 10 klubeve, të cilat kanë përfituar më shumë:

1) R.Madrid

Totali i fitimeve nga 2001: 1.21 miliardë

Mesatarja e fitimieve për sezon: 55.2 milionë

2) B.Mynih

Totali i fitimeve nga 2001: 1.14 miliardë

Mesatarja e fitimieve për sezon: 54.5 milionë

3) Barcelona

Totali i fitimeve nga 2001: 1.06 miliardë

Mesatarja e fitimieve për sezon: 50.6 milionë

4) Juventus

Totali i fitimeve nga 2001: 1.02 miliardë

Mesatarja e fitimieve për sezon: 56.8 milionë

5) Çelsi

Totali i fitimeve nga 2001: 953.6 milionë

Mesatarja e fitimieve për sezon: 53.0 milionë

6) Man.Siti

Totali i fitimeve nga 2001: 885.2 milionë

Mesatarja e fitimieve për sezon: 73.8 milionë

7) PSG

Totali i fitimeve nga 2001: 871.8 milionë

Mesatarja e fitimieve për sezon: 72.6 milionë

8) Liverpul

Totali i fitimeve nga 2001: 793.2 milionë

Mesatarja e fitimieve për sezon: 52.9 milionë

9) M.Junajtid

Totali i fitimeve nga 2001: 750.6 milionë

Mesatarja e fitimieve për sezon: 41.7 milionë

10) Atl.Madrid

Totali i fitimeve nga 2001: 690.6 milionë 

Mesatarja e fitimieve për sezon: 57.6 milionë