RTSH Sport Live

City, i akuzuar për 115 shkelje financiare

  • 30/11/2023
  • |
  • Angli
City, i akuzuar për 115 shkelje financiare
Skuadra e Guardiolës rrezikon një penalizim të madh apo edhe rënie

Në Premier League ka nisur numërimi mbrapsht për përballjen e 115 akuzave për shkelje të rregullave të Fair Play Financiar nga ana e  Manchester City-t nga viti 2009-10 e në vazhdim. Sipas Daily Mail, gjykimi për këtë çështje do të fillojë në vjeshtën e vitit 2024 dhe dënimi duhet të mbërrijë në verën e vitit 2025. Një vendim i shumëpritur.

Klubi i drejtuar nga Pep Guardiola rrezikon jo vetëm nga pikëpamja financiare, por edhe nga pikëpamja sportive. Në detaje, në fakt, nëse Komisioni i Pavarur që do të vlerësojë situatën do ta shpallte City-n fajtor për të gjitha shkeljet e diskutueshme, mund të ketë ose një dënim të madh në renditje ose edhe rënie.

Përpara Komisionit, të dyja palët do të paraqesin qëndrimin e tyre me shumë përplasje mes prokurorisë dhe mbrojtjes, dëshmitë dhe librat kontabël që do të analizohen. Në rastin më të mirë, faza e parë nuk duhet të përfundojë para përfundimit të sezonit 2024-25. Në varësi të dënimit, atëherë mund të ketë apelime të mundshme që do të zgjasin më tej kohën, por që nuk mund të përfshinin CAS-in.

Si Premier League ashtu edhe City aktualisht po punojnë nën radar dhe në fshehtësi të madhe për t'u përgatitur për përballjen duke mbledhur dëshmi dhe prova për të mbështetur tezat e tyre përkatëse. Nga vjeshta 2024, megjithatë, ata do të duhet të përballen ballë për ballë me njëri-tjetrin dhe të zbulojnë kartat e tyre. Një situatë që për momentin nuk sugjeron asgjë të sigurt.

Tani për tani e vetmja gjë e sigurt janë akuzat ndaj Cityt dhe 10 pikët e penalltisë që i janë dhënë Evertonit për një shkelje të vetme të rregullave. Një vendim i cili, duke pasur parasysh 115 operacionet e kontestuara ndaj Qytetarëve, mund të çojë edhe në vendime shumë të rënda ndaj klubit të drejtuar nga Guardiola.

Sipas shtypit anglez, përveç një gjobe shumë të rëndë, ndër opsionet e besueshme do të kishte jo vetëm një penallti të madhe, por edhe rënie të drejtpërdrejtë nga kategoria.

Skenari i konsideruar i besueshëm nga shumë njerëz. Në detaje, City akuzohet se ka shkelur vazhdimisht rregullat financiare me sponsorizime ad hoc të fryra, për pagesa të paligjshme dhe se nuk ka bashkëpunuar me Premier pas kërkesës për disa sqarime për këtë çështje.

Deri më tani, klubi i drejtuar nga Guardiola i ka hedhur poshtë akuzat dhe ka mohuar gjithçka, duke pretenduar se ka prova. Një pozicion që ai do të duhet të demonstrojë para Komisionit të Pavarur duke filluar nga vjeshta 2024 dhe që mund të arrijë në 2025.