RTSH Sport Live

Euro 2024, ja skuadrat e kualifikuara

  • 21/11/2023
  • |
  • Futboll Bota
Euro 2024, ja skuadrat e kualifikuara
Me ndeshjet e zhvilluara këtë mbrëmje kemi njohur edhe tre skuadra të tjera që kanë marrë kalimin drejt garës kontinentale

Është arkivuar dhe një tjetër mbrëmje e kualifikueseve për Kampionatin Evropian “Gjermani 2024”. Me ndeshjet e zhvilluara këtë mbrëmje kemi njohur edhe tre skuadra të tjera(Italia, Çekia dhe Sllovenia) që kanë marrë kalimin drejt garës kontinentale, para 3 të fundit që do ta bëjnë këtë në play-off që do të mbahet në mars. Pra, le të zbulojmë në detaje situatën grup pas grupi me skuadrat e kualifikuara dhe cilat do të shkojnë në play-off.

Mund të jetë një imazh i futboll dhe teksti që thotë "EUROPEAN QUALIFIERS 0-0 UKRAINE ITALY 1-1 NORTH MACEDONIA ENGLAND 3-0 CZECHIA MOLDOVA 0-0 ALBANIA FAROE ISLANDS 2-0 NORTHERN IRELAND DENMARK 2-1 SLOVENIA KAZAKHSTAN 1-2 SAN MARINO FINLAND"

GRUPI A

Kualifikohen në Euro 2024: Spanja dhe Skocia

Në play-off: Gjeorgjia

GRUPI B

Kualifikohen në Euro 2024: Franca dhe Holanda

Në play-off: Greqia

GRUPI C

Kualifikohen në Euro 2024: Anglia dhe Italia

Në play-off: Ukraina

GRUPI D

Kualifikohen në Euro 2024: Turqi(Kroacia ose Uellsi)

Në play-off: ende për t'u përcaktuar

GRUPI E

Të kualifikuar për Euro 2024: Shqipëria dhe Çekia

Në play-off: Polonia

GRUPI F

Kualifikohen në Euro 2024: Belgjika dhe Austria

Në play-off:

GRUP GRUPI

Kualifikohen në Euro 2024: Hungaria dhe Serbia

Në play-off:

GRUPI H

Kualifikohen në Euro 2024: Danimarka dhe Sllovenia

Në play-off: Kazakistan, Finlandë

GRUPI I

Të kualifikuar për Euro 2024: Rumania dhe Zvicra

Në play-off: Izraeli

GRUP J

Kualifikohen në Euro 2024: Portugalia dhe Sllovakia

Në play-off: Bosnja, Luksemburgu