RTSH Sport Live

F1, Hamilton: Shpresojmë për një W13 më të mire

  • 07/06/2022
  • |
  • Formula 1
F1, Hamilton: Shpresojmë për një W13 më të mire
Shtatë herë kampioni i botës dëshiron një makinë që është më afër nevojave të tij

Mercedes shikon brenda dhe përpiqet të përmirësojë W13, i cili deri më tani nuk ka marrë shumë opinione të favorshme nga drejtuesit. Leëis Hamilton, në veçanti, duket se është më shumë në telashe se George Russell, i cili - përkundrazi - ka përfunduar gjithmonë në top 5 në Formula 1. "Në Silverstone shpresoj të kemi makinën që duam të konkurrojmë me Ferrarin dhe Red Bull. Do të ishte mire të ndodhte në garën në shtëpinë tonë. Në fabrikë ne punojmë pa u lodhur për të përmirësuar makinën dhe jam i sigurt se, herët a vonë, do të bëjmë kapërcimin në cilësi", tha shtatë herë kampioni i botës.

Optimizmi rritet akoma më shumë për britanikët edhe nga fjalët e drejtorit teknik të Mercedes, Andreë Shovlin, i cili shton: "Ne po punojmë për të përmirësuar drejtimin dhe për ta bërë makinën të funksionojë më mirë në dritaren e saj optimale, por ne e dimë se duhet të ndërhyjmë për të zgjeruar gamën e cirkuiteve. Tashmë po punojmë për të për Bakun, por po shikojmë edhe për një afat të gjatë, sepse do të ketë cirkuite të tjera sfiduese. Puna është intensive dhe të gjithë këtu duan të kthehen në krye”.