RTSH Sport Live

F1:  propozimi për kufirin e pagave po vjen

  • 07/04/2021
  • |
  • Formula 1
F1:  propozimi për kufirin e pagave po vjen
Së shpejti FIA dhe Liberty Media do të fillojnë propozimin për një ulje të pagesave që përfitojnë pilotët

Emergjenca koronavirus detyron kufizime të vazhdueshme aty kur është e mundur. Situata aktuale, me botën duke u ndeshur me pandeminë dhe të ardhurat që bien në mënyrë dramatike, gjithashtu e vendosën botën e Formula 1 në pozicionin e duhur për të kursyer në krahasim me sezonet e mëparshme, kur të ardhurat ishin të një lloji shumë të ndryshëm. Nuk është ende e qartë nëse ekziston tashmë një shifër që pagat nuk do të jenë në gjendje të tejkalojnë, por flitet për një maksimum prej 30 milionë dollarësh për dy pilotët e parë plus rezervat.

Në këtë rast, megjithatë, të ardhurat që vijnë nga shpërblimet e ndryshme dhe të drejtat e imazhit do të përjashtohen. Por kush mund të preket më shumë? Padyshim që skuadrat më të pasura dhe, në veçanti, pilotët më të mirë të ekipit, siç është kampioni i shumëfishtë Leëis Hamilton, i cili sapo ka rinovuar kontratën e tij me Mercedes për 40 milion dollarë në vit. Por edhe shokët e tyre të skuadrës do të humbnin gjithashtu në zinxhir.