RTSH Sport Live

Ferrari bën ndryshime në SF-23, Leclerc niset nga ‘pit lane’

  • 04/06/2023
  • |
  • Formula 1
Ferrari bën ndryshime në SF-23, Leclerc niset nga ‘pit lane’
Monegasku, i eliminuar në Q1 të shtunën, do të nisë nga korsia e bokseve pas disa ndryshimeve në makinë

Charles Leclerc do të nisë nga “pit lane” në GP të Spanjës në Barcelonë. Monegasku, i cili duhet të ishte i 19-ti në fillim pas një kualifikimi për t'u harruar, në vend të kësaj do të jetë në korsinë e bokseve pasi Ferrari ka vendosur të vendosë dorën në SF-23 e tij. Disa elementë ndryshuan dhe për këtë arsye do të detyrohet të rikthehet nga fundi në pistën Montmelò.

Vendimi për të vënë dorën në SF-23 të Monegaskut erdhi pas paraqitjes katastrofike të shtunën dhe piloti që kishte raportuar mjaft probleme me makinën e tij njëvendëshe. Një Ferrari ndryshe krahasuar me stërvitjet e lira, tha ai, fjalë që i ranë ziles së alarmit për skuadrën e Maranellos, e cila vrapoi për mbulim.

Ndryshimet në makinën e Leclerc, siç duket, u bënë për t'i dhënë besim të ri Monegaskut me shpresën për t'u ngjitur në renditje në zonën e pikëve.