RTSH Sport Live

Itali legjendare, e artë në 4x100

  • 06/08/2021
  • |
  • Tokio 2020
Itali legjendare, e artë në 4x100
Një tjetër arritje e vrapuesve italianë, të cilët fitojnë stafetën me një 37 ”50 të mahnitshme

Është një Olimpiadë e paharrueshme për Italinë e atletikës. Në Tokio, Azzurri shtoi një tjetër medalje ari në një ekspeditë tashmë të jashtëzakonshme, duke fituar stafetën 4x100. Kuarteti i përbërë nga Lorenzo Patta, Marcell Jacobs, Eseosa Fostine Desalu dhe Filippo Tortu merr suksesin me një 37 ”50 të mahnitshme, përpara Britanisë së Madhe dhe Kanadasë. Për atletikën italiane është ari i pestë.

Një ditë historike që zbukuron Lojërat Olimpike që do të mbeten në historinë e Italisë. Pas fitores në finalen e 100 metrave, Marcell Jacobs i jep vetes një mbrëmje tjetër magjike dhe e shoqëruar nga fraksionet e mrekullueshme të Lorenzo Patta, Eseosa Desalu dhe Filippo Tortu sjell medaljen e 38 -të, të artën e dhjetë, në tabelën medaljeve për Italinë.

Një fitore e merituar dhe arriti në përfundimin e fotofinishit me Azzurri të cilët përfunduan me kohën 37'50 para Britanisë së Madhe 37.51 dhe Kanadasë 37.70. Një fitore e çmendur që do të mbetet në legjendë me katër Azzurri të cilët vendosën edhe rekordin e ri italian të stafetës 4x100.