RTSH Sport Live

Karl Luis sulmon stafetën amerikane: E turpshme, dukeshin si gjimnazistë"

  • 05/08/2021
  • |
  • Tokio 2020
Karl Luis sulmon stafetën amerikane: E turpshme, dukeshin si gjimnazistë"
"Biri i erës", fitues i 10 medaljeve olimpike, sulmon ekipin amerikan: "Atyre u mungonte lidershipi dhe vrapuan keq"

Carl Lewis, "biri i erës" fitues i dhjetë medaljeve olimpike, kritikoi performancën e stafetës amerikane të meshkujve 4x100m në Olimpiadë. Kuarteti zuri vendin e gjashtë në vapën e mëngjesit në Stadiumin Kombëtar të Tokios, që solli dhe përjashtimin nga finalja.

Lewis kritikoi hapur ekipin. "Kuarteti amerikan gaboi në gjithcka në këtë garë stafetë - tha Lewis - Sistemi i kalimit të shkopit ishte krejtësisht i gabuar, atletët gjithashtu po bënin gabim dhe ishte e qartë se nuk kishte udhëheqje. Me pak fjalë, një turp total dhe është e papranueshme që një kuartet nga SHBA të ketë kaluar kaq keq, më keq se një nga gjimnazistët që kam parë”.