RTSH Sport Live

Paralajmërohet Kukësi nga Disiplina

 • 10/11/2022
 • |
 • Futboll Vendi
Paralajmërohet Kukësi nga Disiplina
Masa të ashpra ndëshkimore në të gjithë kategoritë e ulëta të futbollit

Komisioni i Disiplinës në Federatën Shqiptare të Futbollit është treguar i butë me ekipet e Superiores dhe i ashpër me nivelin e inferiorëve duke nisur nga Kategoria e Parë e deri tek topkëmba amatore. Kështu në Abissnet Superiore, Kukësi është paralajmëruar se do të jetë subjekt i masave disiplinore nëse do të ketë përsëritje të sjelljes së gabuar të tifozëve.

Po kështu, pas asaj që ka ndodhur në përplasjen e tifozëve në tribunën e “Roza Haxhiut” në ndeshjen Lushnja – Luzi 2008, klubi verdhejeshil është paralajmëruar për të qenë subjekt i masave disiplinore nëse do të ketë përsëri sjellje të gabuar të sportdashësve. Dënohet me dy ndeshje zyrtari i Tërbunit, Andi Bobaj, për protestë ndaj vendimeve të zyrtarit të takimit.

Ndërkohë masat më të shumta ndëshkimore kanë qenë në Kategorinë e Dytë. Gjithçka nis zyrtarin e KF Valbona, Gazi Fuçia, i cili është pezulluar 8 ndeshje për sjellje jo sportive ndaj zyrtarit të ndeshjes. AF Luftëtari për sjellje të gabuar të tifozëve dhe hedhje të sendeve në fushën e lojës është gjobitur me 50.000 lekë të rinj. Por ndëshkimet më të ashpra kanë ardhur për ndeshjen Devolli – Labëria, atje ku fusha sportive e Bilishtit është pezulluar për pesë takime pasi ka patur hedhje të sendeve në terrenin e lojës dhe dështim në përmbushjen e detyrimeve dhe përgjegjësive, ndërsa kanë hyrë persona të palejuar brenda rrethimit të vendit ku po luhej ndeshja. Po kështu futbollistët e Devollit, Fabian Nallbati dhe Egli Malësia janë pezulluar nga 8-10 ndeshje për sjellje jo sportive ndaj kundërshtarit. Kurse tek Labëria, Xhulio Mirani dhe Albano Çaushaj për sjellje jo sportive dhe sulm ndaj kundërshtarit janë pezulluar 4-10 ndeshje.

Nuk kanë munguar ndëshkimet në ekipet e moshave U-13, U-17, U-19 dhe U-21, apo për skuadrat në Sunday League. Por ajo që është e rëndësishme është fakti se çdo javë ka të ndëshkuar në të gjitha nivelet e futbollit shqiptar, ndërsa situata nuk qetësohet asnjëherë.

VENDIMET E KOMISIONIT TË DISIPLINËS, 10 NËNTOR 2022

 1. FK Kukësi, në bazë të nenit 12 të KDS, paralajmërohet se në rast të përsëritjes së sjelljes së gabuar të spektatorëve, do të jetë subjekt i masave disiplinore që parashikon Kodi i Disiplinës Sportive dhe Rregulloret e FSHF.
 2. FK Lushnja, në bazë të nenit 12 të KDS, paralajmërohet se në rast të përsëritjes së sjelljes së gabuar të spektatorëve, do të jetë subjekt i masave disiplinore që parashikon Kodi i Disiplinës Sportive dhe Rregulloret e FSHF.
 3. Zyrtari i FK Tërbuni, Andri Bobaj, për protestë ndaj vendimeve të zyrtarit të ndeshjes, në bazë të nenit 55/1 të KDS, dënohet me 2 (dy) ndeshje pezullim nga aktiviteti.
 4. Zyrtari i KF Valbona, Gazi Fucia, për sjellje josportive ndaj zyrtarit të ndeshjes, në bazë të nenit 48/2/a të KDS, dënohet me 8 (tetë) ndeshje pezullim nga aktiviteti.
 5. A.F Luftetari, për sjellje të gabuar të spektatorëve, hedhjen e sendeve në terrenin sportiv, në bazë të nenit 65/1, 65/3/a dhe 65/3/c të KDS, dënohet me gjobë në masën 50.000 (pesëdhjetë mijë) lekë. Në zbatim të nenit 116/1/b të KDS, gjoba të aplikohet në masën 20%.
 6. KF Devolli, për sjelljen e gabuar të spektatorëve duke hedhur sende brenda rrethimit të fushës si dhe dështim në përmbushjen e detyrimeve dhe përgjegjësive duke lejuar hyrjen brenda rrethimit të fushës të personave të pa autorizuar, që shkaktuan ndërprerje të përkohshme të lojës, në bazë të neneve 50, 63, 64/3/b dhe 65/3/c të KDS, dënohet me zhvillimin e 5 (pesë) ndeshjeve pa spektatorë në stadiumin përkatës si dhe gjobë në masën 200.000 (dyqind mijë) lekë.
 7. Lojtari i Laberia FC, Xhuliano Mirani, për sjellje josportive ndaj kundërshtarit, në bazë të nenit 47/1/d të KDS, dënohet me 4 (kater) ndeshje pezullim nga aktiviteti.
 8. Lojtari i KF Devolli, Fabian Nallbati, për sulm ndaj kundërshtarit, në bazë të nenit 47/1/e të KDS, dënohet me 10 (dhjetë) ndeshje pezullim nga aktiviteti.
 9. Lojtari i Laberia FC, Albano Caushaj për sulm ndaj kundërshtarit, në bazë të nenit 47/1/e të KDS, dënohet me 10 (dhjetë) ndeshje pezullim nga aktiviteti.
 10. Zyrtari i KF Devolli, Egli Malesia, për sjellje josportive ndaj zyrtarit të ndeshjes, në bazë të nenit 48/2/a të KDS, dënohet me 8 (tetë) ndeshje pezullim nga aktiviteti.
 11. FK Kukësi U19, për braktisjen e ndeshjes së vlefshme për Kampionatin Kombëtar të Kategorisë së Parë U-19, kundër KF Bylis U19, në bazë të nenit 54/1 të KDS, humbet ndeshjen në tavolinë me rezultatin 3-0 dhe i zbriten 3 pikë nga klasifikimi.
 12. FK Kukësi U17, për braktisjen e ndeshjes së vlefshme për Kampionatin Kombëtar të Kategorisë së Parë U-17, kundër KF Bylis U17, në bazë të nenit 54/1 të KDS, humbet ndeshjen në tavolinë me rezultatin 3-0 dhe i zbriten 3 pikë nga klasifikimi.
 13. FK Kukësi U13, për braktisjen e ndeshjes së vlefshme për Kampionatin Kombëtar të Kategorisë së Parë U-13, kundër KF Bylis U13, në bazë të nenit 54/1 të KDS, humbet ndeshjen në tavolinë me rezultatin 3-0 dhe i zbriten 3 pikë nga klasifikimi.
 14. Zyrtari i FK Vora, Ardit Gjikola, për sjellje josportive ndaj zyrtarit të ndeshjes, në bazë të nenit 48/2/a të KDS, dënohet me 8 (tetë) ndeshje pezullim nga aktiviteti. Në aplikim të nenit 32/2/3 të KDS, vendoset pezullimi i pjesshëm i zbatimit të dënimit pas shlyerjes së gjysmës së tij. Periudha e pezullimit me kusht, në zbatim të nenit 32/4 të KDS, do të jetë 6 (gjashtë) muaj.
 15. Lojtari i FK Dinamo U21, Arben Demaj, për sulm ndaj kundërshtarit, në bazë të nenit 47/1/e të KDS, dënohet me 5 (pesë) ndeshje pezullim nga aktiviteti.
 16. Lojtari i Oktapus Security, FSHF Sunday League, Armand Qoshja, për sulm ndaj kundërshtarit, në bazë të nenit 47/1/e të KDS, dënohet me 8 (tetë) ndeshje pezullim nga aktiviteti. Në aplikim të nenit 32/2/3 të KDS, vendoset pezullimi i pjesshëm i zbatimit të dënimit pas shlyerjes së gjysmës së tij. Periudha e pezullimit me kusht, në zbatim të nenit 32/4 të KDS, do të jetë 6 (gjashtë) muaj.
 17. Lojtari i Primo, FSHF Sunday League, Elton Lame, për sjellje josportive ndaj kundërshtarit, në bazë të Nenit 47/1/d të KDS dënohet me 2 (dy) ndeshje pezullim nga aktiviteti futbollistik.
 18. Lojtari i Oktapus Security, FSHF Sunday League, Arben Demaj, për sulm ndaj kundërshtarit, në bazë të nenit 47/1/e të KDS, dënohet me 8 (tetë) ndeshje pezullim nga aktiviteti. Në aplikim të nenit 32/2/3 të KDS, vendoset pezullimi i pjesshëm i zbatimit të dënimit pas shlyerjes së gjysmës së tij. Periudha e pezullimit me kusht, në zbatim të nenit 32/4 të KDS, do të jetë 6 (gjashtë) muaj.
 19. Lojtari i Primo, FSHF Sunday League, Jasin Rrahmani, për sulm ndaj kundërshtarit, në bazë të nenit 47/1/e të KDS, dënohet me 8 (tetë) ndeshje pezullim nga aktiviteti. Në aplikim të nenit 32/2/3 të KDS, vendoset pezullimi i pjesshëm i zbatimit të dënimit pas shlyerjes së gjysmës së tij. Periudha e pezullimit me kusht, në zbatim të nenit 32/4 të KDS, do të jetë 6 (gjashtë) muaj.