RTSH Sport Live

Rafa Nadal vjen në Shqipëri, Qendra Sportive e legjendës së tenisit do të hapet në Durrës

  • 20/06/2024
  • |
  • Evente Sportive
Rafa Nadal vjen në Shqipëri, Qendra Sportive e legjendës së tenisit do të hapet në Durrës

Në Shqipëri do të hapet Qendra Sportive Rafa Nadal. Lajmi u bë me dije nga kryeministri Edi Rama, pas një takimi me tenistin Rafa Nadal, ndërsa konfirmoi se kompleksi i ri do të vendoset pranë qendrës së re të futbollit të Manchester City.

“Mirmëngjes dhe me lajmin e mirë se Qendra Sportive e legjendës së tenisit Rafa Nadal do të hapë dyert në Durrës për fëmijët dhe të pasionuarit e këtij sporti nga Shqipëria e rajoni, krah për krah me Akademinë e Futbollit të Manchester City-t, ju uroj një ditë të mbarë”, shkruan Rama.

Kompleksi i ri, qëllimi kryesor i të cilit është të zhvillojë dhe promovojë tenisin dhe sportin në Shqipëri, do të ritheksojë angazhimin e Rafa Nadal dhe ekipit të tij ndaj vlerave në sport dhe edukimit të fëmijëve dhe të rriturve në mbarë botën.

Qendra Sportive Rafa Nadal në Shqipëri do të ketë 12 fusha tenisi, 6 fusha padel, një fushë multi-sportive, një palestër dhe zonë Wellness, një pishinë dhe një zonë restoranti. Përveç kësaj, do të ketë një dyqan dhe një muze me disa nga trofetë e Rafa Nadal dhe objekte të tjera të dhuruara nga atletë të mëdhenj.