RTSH Sport Live

Serie A, 2023 më “i zi” se i kuq për Milan-in

  • 06/02/2023
  • |
  • Itali
Serie A, 2023 më “i zi” se i kuq për Milan-in

Një fitore (në Salerno), dy barazime dhe tre humbje kanë bërë që kampionët në fuqi të “mallkojnë” vitin 2023. Në këtë vit kalendarik marshi i skuadrës të Pioli-t jo vetëm që nuk ka lidhje me ritmin e një sezoni më parë, kur dhe u shpallën kampion, por është i denjë për ekipet e fundit të klasifikimit. Më poshtë do të njiheni me statistikat e skuadrave të Serie A për këtë vit kalendarik…

1) NAPOLI: 15 pikë; 5 fitore, 0 barazime, 1 humbje; 14 gola të shënuar dhe 3 të pësuar; Diferenca e golave +11

2) ROMA: 13 pikë; 4 fitore, 1 barazim, 1 humbje; 10 gola të shënuar dhe 4 të pësuar; Diferenca e golave +6

3) INTER: 13 pikë; 4 fitore, 1 barazim, 1 humbje; 7 gola të shënuar dhe 4 të pësuar; Diferenca e golave +3

4) ATALANTA: 11 pikë; 3 fitore, 2 barazime, 1 humbje; 17 gola të shënuar dhe 9 të pësuar; Diferenca e golave +8

5) BOLOGNA: 10 pikë; 3 fitore, 1 barazim, 2 humbje; 8 gola të shënuar dhe 6 të pësuar; Diferenca e golave +2

6) MONZA: 9 pikë *; 2 fitore, 3 barazime, 0 humbje; 9 gola të shënuar dhe 6 të pësuar; Diferenca e golave +3

7) TORINO: 9 pikë; 2 fitore, 3 barazime, 1 humbje; 6 gola të shënuar dhe 5 të pësuar; Diferenca e golave +1

8) EMPOLI: 9 pikë; 2 fitore, 3 barazime, 1 humbje; 7 gola të shënuar dhe 7 të pësuar; Diferenca e golave 0

9) LAZIO: 8 pikë *; 2 fitore, 2 barazime, 1 humbje; 10 gola të shënuar dhe 5 të pësuar; Diferenca e golave +5

* një ndeshje më pak (kundër Verona-s)

10) VERONA: 8 pikë *; 2 fitore; 2 barazime; 1 humbje; 6 gola të shënuar dhe 3 të pësuar; Diferenca e golave +3

* një ndeshje më pak (kundër Lazio-s)

11) LEÇE: 8 pikë; 2 fitore, 2 barazime, 2 humbje; 7 gola të shënuar dhe 7 të pësuar; Diferenca e golave 0

12) SASSUOLO: 7 pikë; 2 fitore, 1 barazim, 3 humbje; 9 gola të shënuar dhe 9 të pësuar; Diferenca e golave 0

13) JUVENTUS: 7 pikë *; 2 fitore, 1 barazim, 2 humbje; 6 gola të shënuar dhe 10 të pësuar; Diferenca e golave -4

* një ndeshje më pak (kundër Salernitana-s)

14) UDINESE: 5 pikë; 1 fitore, 2 barazime, 3 humbje; 4 gola të shënuar dhe 6 të pësuar; Diferenca e golave -2

15) FIORENTINA: 5 pikë; 1 fitore, 2 barazime, 3 humbje; 5 gola të shënuar dhe 8 të pësuar; Diferenca e golave -3

16) SPEZIA: 5 pikë; 1 fitore; 2 barazime, 3 humbje; 3 gola të shënuar dhe 9 të pësuar; Diferenca e golave -6

17) MILAN: 5 pikë; 1 fitore, 2 barazime, 3 humbje; 8 gola të shënuar dhe 15 të pësuar; Diferenca e golave -7

18) SALERNITANA: 4 pikë *; 1 fitore, 1 barazim, 3 humbje; 6 gola të shënuar dhe 14 të pësuar; Diferenca e golave -8

* një ndeshje më pak (kundër Juventus-it)

19) SAMPDORIA: 3 pikë *; 1 fitore, 0 barazime, 4 humbje; 2 gola të shënuar dhe 7 të pësuar; Diferenca e golave -5

* një ndeshje më pak (kundër Monza-s)

20) CREMONESE: 1 pikë; 0 fitore, 1 barazim, 5 humbje; 4 gola të shënuar dhe 11 të pësuar; Diferenca e golave -7

Statistikat

Napoli është skuadra që fituar më shumë (5)

Monza është skuadra që nuk ka pësuar asnjë humbje (pret ende të luajë javën e 21)

Cremonese është skuadra me më shumë humbje (5) dhe e vetmja pa asnjë fitore (sin ë të gjithë 2022-23)

Atalanta është skuadra që ka shënuar më shumë: 17 gola

Rekord negative për Sampdorian (pret ende të luajë javën e 21), ka shënuar vetëm dy gola

Mbrojtjet më të mira për 2023 janë ato të Napoli-t dhe Verona-s (pret ende të luajë javën e 21) me 3 gola të pësuar

Mbrojtja më e dobët është ajo e Milan-it me 15 gola të pësuar