RTSH Sport Live

Tokio 2020, Italia barazon rekordin e medaljeve: 36, si në 1932 dhe 1960

  • 06/08/2021
  • |
  • Tokio 2020
Tokio 2020, Italia barazon rekordin e medaljeve: 36, si në 1932 dhe 1960
E arta e Palmisano lejon krahasimin me Los Anxhelos 1932 dhe Romë 1960. Dhe nuk ka mbaruar ende...

Ari i Antonella Palmisano në 20 km për femra është historik për Italinë e cila, me gjithsej 36 podiume, barazon rekordin absolut të medaljeve të fituara: si në Los Angeles 1932 dhe Romë 1960. Prandaj, Atlanta 1996 është kapërcyer, që është me 35 medalje. Për momentin Italia është me 8 ari, 10 argjend dhe 18 bronz, por ka ende disa gara që mund ta lejojnë të arrijë në Tokio 2020 një rekord absolut.

Për sa i përket rezultateve, gjithcka është në përputhje me parashikimet, të cilat në prag të këtyre Lojërave Olimpike dhanë një indicie mes 30 dhe 40 medalje, dhe ka ende kohë për të arritur objektivin e madh, pa keqardhje të tilla si zhgënjimet e mëdha që erdhën nga skerma (kurrë kaq keq që nga Moska 1980).