RTSH Sport Live

Tokio 2020, SHBA kryeson me medalje

  • 04/08/2021
  • |
  • Tokio 2020
Tokio 2020, SHBA kryeson me medalje
Kina rënditet e para për të artat, Japonia në vend të tretë, ndërsa Britania e Madhe në vend të katërt

Të mërkurën  është zhvilluar dita e 12 e Lojërave Olimpike në Tokyo 2020. Si çdo ditë ka patur risi, arritje dhe medalje të reja.

Kina  vijon  të kryesojë tabelën e listës së medaljeve të arta me plotë  32 të tilla por në total Shtete e Bashkuara të Amerikës pasi e barazuan për nga numri i medaljeve ditën e 11-të të Lojërave Olimpike, në këtë ditë të 13-të e ka kaluar duke e çuar në total numrin e medaljeve të fituara në 79 e ndërsa Kina në total numëron  70 medalje të fituara.

Amerika renditet e dyta përsa i përket medljeve të arta me 25 të tilla.

Vendin e tretë e mban Japonia me 21 medalje të arta, 7 të argjendta dhe 12 të bronzta , por Britania e Madhe, e cila ndodhet në vendin e 4 përsa i përket numrit të medaljeve të arta e që numëron 15 të tilla, e ka kaluar Japoninë përsa i përket numrit në total të të gjitha medaljeve në këtë kompeticion dhe numëron 48 medalje në total, 8 më shume se Japonia me 40 të tilla.

Në vendin e 5 renditet  Australia, që numëron në total 36 medalje por vetëm 15 prej tyre janë të arta.