RTSH Sport Live

Verstapen: Marrëdhënie të mira me komisarët, pavarësisht se…

  • 25/12/2021
  • |
  • Formula 1
Verstapen: Marrëdhënie të mira me komisarët, pavarësisht se…
Piloti holandez shpjegoi për BBC marrëdhënien e tij me komisarët dhe mbrojti Michael Masi: "Nuk është e drejtë ta urresh, ai ka një rol të vështirë"

Max Verstappen e mbylli sezonin 2021 në mënyrën më të mirë të mundshme, duke fituar garën e fundit në Yas Marina në një finale sezoni vërtet që të lë pa frymë. Ishte një vit që pa si protagonistë jo vetëm pilotin e Red Bull-it dhe rivalin e tij Leëis Hamilton, por edhe Race Direction-in, i cili në situata të ndryshme duhej të ndërhynte duke marrë vendime që sigurisht nuk ishin të lehta, e ndonjëherë edhe të diskutueshme, në një klimë të përgjithshme, tensioni të lartë. Disa zgjedhje përfshinin vetë Verstappen, shpesh nën hetim.

“Ndoshta nuk do ta ndryshoj stilin tim, vetëm duhet t'u bëj të ditur se jam një pilot energjik, por kam një marrëdhënie të shkëlqyer me ta. Kur e gjej veten në zyrat e tyre, nuk është se nuk më pëlqejnë si njerëz. Shkoj atje dhe kemi një bisedë të mirë, por gjithsesi asgjë nuk më shkon në favor. Nuk mund të them se ata nuk më pëlqejnë apo asgjë; Thjesht nuk jam dakord me vendimet e tyre”.

Verstappen më pas shtoi mendimet e tij për figurën e Michael Masi, i cili ka pësuar disa kritika gjatë sezonit, madje edhe nga disa pilotë. Por piloti i Red Bull thekson: “Ai bën një punë shumë të vështirë. Njerëzit thonë se kanë nevojë për ndihmë, por ne të gjithë kemi nevojë për ndihmë nga dikush, përfshirë mua. Ai është një person i mirë që bën më të mirën dhe është e padrejtë ta urresh apo kritikosh, sepse ai është një rol shumë kompleks”.