RTSH Sport Live

Asnjë shenjë jete, emri i Elbasanit nuk ekziston më

  • 20/09/2022
  • |
  • Futboll Vendi
Asnjë shenjë jete, emri i Elbasanit nuk ekziston më
Pas 109 vitesh, klubi verdheblu nuk është regjistruar në kampionat

Sezonit 2005-2006, atëherë kur Elbasani shpallej kampion i Shqipërisë për herë të fundit.  Klubi që ka fituar pesë trofe të rëndësishëm në futbollin shqiptar nuk ka qenë pjesë e shortit në Kategorinë e Dytë. KF Elbasani pas 109 vitesh nuk do jetë më pjesë e kampionatit, çka nënkupton se me shumë gjasa ky emër nuk do të ekzistojë më.  Ndarja nga jeta e presidentit Arben Laze ka bërë që klubi të mbetet pa financa, duke shkuar drejt fundit të pashmangshëm.

Bashkia e qytetit një sezon më parë formoi Akademinë e Futbollit Elbasani, që tanimë është pjesë e Kategorisë së Dytë. Një situatë që dihej, pasi edhe sezoni i kaluar u mbyll me shumë vështirësi dhe probleme në pagesa. Ekziston një shans minimal që ky klub të ekzistojë, investimi nga pronarët apo shitja te palët e interesuara.