RTSH Sport Live

Ertian Kofsha, i nënti në shtytje

  • 17/02/2024
  • |
  • Sporte të tjera
Ertian Kofsha, i nënti në shtytje
Dështon në stilin e shkëputjes në të tria provat e nuk renditet në dygarësh

Ertian Kofsha, për herë të parë në një garë ndërkombëtare me të rriturit, nuk ka shkuar më shumë se sa vendi i nëntë në stilin e shtytjes në peshën deri në 89 kilogram. Gjithçka ndodhi në Kampionatin Europian të Sofjes në Bullgari, ndërsa Kofsha ishte në Baterinë A, apo të atyre më të mirëve.

Në stilin e shkëputjes dështoi në të tria provat, teksa nuk ngriti 155 kilogram në provën e parë dhe 158 kilogram në të dy tentativat. Për rrjedhojë nuk ka mundur të renditet në dygarësh. Në stilin e shtytjes e nis mirë garën e tij, ndërsa realizon 185 kilogram. Por dështon në të dytën me 187 kilogram e më pas tërhiqet nga gara duke u klasifikuar i nënti.

Tanimë në garë për Shqipërinë kanë mbetur Erman Tabaku në peshën deri 96 kilogram dhe Albert Meta e Franko Ferra në peshën 109 kilogram, të tre në Baterinë B. Dhe i gjithë suksesi i peshëngritjes shqiptare në këtë Europian mbeten tre medaljet e argjendta të Kristi Ramadanit dhe Erkand Qerimajt në peshën deri në 81 kilogram.