RTSH Sport Live

Goli i dytë i Japonisë shkakton diskutime, por VAR e vërteton

  • 02/12/2022
  • |
  • Boterori Katar 2022
Goli i dytë i Japonisë shkakton diskutime, por VAR e vërteton
Japonia fluturon në raundin e 16-shes falë teknologjisë: sipas shumë njerëzve, topi kishte kaluar vijën fundore

Goli i dytë i Japonisë, i cili i dha Nagatomos dhe shokëve të tij fitoren ndaj Spanjës dhe kualifikimin në fazën e 16-shes, po ngjall shumë diskutime. I gjithë faji i një kornize në të cilën topi i prekur nga Mitoma duket se ka kaluar të gjithë vijën e portës përpara se të mbërrinte tek Tanaka, i cili e dërgon në portën e zbrazët.

I të njëjtit mendim ishte edhe asistenti i arbitrit, Victor Gomes, i cili e anulloi golin. Më pas, pas disa minutash pezullim, VAR korrigjoi vendimin dhe Japonia e menaxhoi “grushtin e shtetit” me disa milimetra, duke fituar grupin E dhe duke e dërguar Gjermaninë në shtëpi.