RTSH Sport Live

Rikthehet Maratona e Tiranës me edicionin e 5-të

  • 17/10/2021
  • |
  • Evente Sportive
Rikthehet Maratona e Tiranës me edicionin e 5-të
Morën pjesë 2,500 vrapues gjithsej, 1,000 ishin nga 35 vende të botës

Pas një viti pushim për shkak të epidemisë së “Covid-19”, me të cilën u përball e gjithë bota, ka nisur të dielën paradite edhe Maratona e Tiranës. Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj në fjalën e tij hapëse falenderoi të gjithë pjesëmarrësit nga Shqipëria dhe e gjithë bota, ndërsa theksoi se Tirana tani është zyrtarisht e hapur.

 “Faleminderit që keni mbushur Tiranën  plot me gëzim, falënderoj sidomos ata 1,000 vetë që kanë ardhur nga 35 shtete të ndryshme, duke filluar nga Kosova, Maqedonia e Veriut , Presheva. Ne jemi zyrtarisht të hapur dhe rikthimi i maratonës pas viteve mungesë është ndoshta shenja më e bukur e një Tirane që do i rikthehet normalitetit e jetës aktive. Një mirëseardhje të zjarrtë për të gjithë ata që na vizitojnë për herë të parë. Shpresoj të rrini sa më gjatë dhe të vini sa më shpesh.”

Kreu i Bashkisë tha se sot vrapohet edhe për kauza të rëndësishme si ajo e “Run with refugees”, për të treguar që jemi një vend i hapur, jemi një qytet i hapur. Në fund Veliaj falenderoi të gjithë qytetarët e Tiranës që respektuan zhvillimin e këti aktiviteti duke lënë makinat në shtëpi.

FITUESIT

Në kategorinë Marathon 42 K:

Meshkuj

Vendi i parë: Ilir Kellezi – Shqipëri

Vendi i dytë: Igor Jakinovski – NMKD

Vendi i tretë: Stefan Trost – Austria

Femra

Vendi i parë: Veretska Valentyna – Ukraina

Vendi i dytë: Luiza Gega – Shqipëri

Vendi i tretë: Kateryna Basilade – Ukraina

Në kategorinë Half Marathon 21 K:

Meshkuj

Vendi i parë: Bogdan Semenovych – Ukraina

Vendi i dytë: Ivan Bubnov – Rusia

Vendi i tretë: Albion Ymeri – Kosova

Femra

Vendi i parë: Nataliia Semenoyych – Ukraina

Vendi i dytë: Adrijana Poparsova – NMKD

Vendi i tretë: Gresa Bakraci – Kosova

Në kategorinë Tirana 10 K:

Meshkuj

Vendi i parë: Atanas Anchevski – NMKD

Vendi i dytë: Bledar Mesi – Shqipëri

Vendi i tretë: Malvin Nikolla – Shqipëri

Femra

Vendi i parë: Redia Dauti – Shqipëria

Vendi i dytë: Relaksa Dauti – Shqipëri

Vendi i tretë: Lorina Metaj – Shqipëri