RTSH Sport Live

Streetball në sheshin “Italia”

  • 14/10/2023
  • |
  • Basketboll
Streetball në sheshin “Italia”
Bashkia e Tiranës në bashkëpunim me Ambasadën e SHBA-së organizojnë aktivitetin

Sheshi “Italia” në kryeqytet ka patur një gjallëri ndryshe paraditen e së shtunës. Këtë herë në të janë vendosur koshat e basketbollit për lojën 3x3, ndërsa pjesëmarrja ka qenë e gjërë në një aktivitet të organizuar nga Bashkia e Tiranës në bashkëpunim me Ambasadën e Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Luhet në tre kategori moshat U-16 dhe U-18 djem, por dhe kategori e hapur. Tek U-16 për djem janë ekipe. Tek U-18 po për djem janë katër ekipe, ndërsa në kategorinë e hapur 7 skuadra. Një turne që ka nisur në paraditen e së shtunës e ka përfunduar në orët e vona të mbrëmjes. Por që është në vazhdën e aktiviteteve të Tiranës si kryeqytet Europian i Sportit.

Për të tria kategoritë do të ketë dhe fitues, të cilëve do t’u jepen kupa dhe medaljet përkatëse. Basketboli 3x3, quajtur ndryshe Stretball, nuk është hera e parë që zhvillon aktivitete në Tiranë, ndërsa përhapja është në të gjithë territorin e Shqipërisë.