RTSH Sport Live

Milani, Pioli: E njohim forcën e kundërshtarit, por…

  • 06/12/2021
  • |
  • Futboll Bota
Milani, Pioli: E njohim forcën e kundërshtarit, por…
Trajneri i kuqezinjve: “Tashmë e dimë nivelin e intensitetit të të kuqve, po e përgatisim ndeshjen deri në detajet më të vogla”

Të mundë Liverpool dhe të shpresojë për lajme pozitive nga Porto. E ardhmja e Milanit në Ligën e Kampionëve shkon në një pistë të dyfishtë, e cila megjithatë nuk mund të parashikojë asgjë tjetër përveç suksesit në San Siro kundër lojtarëve të Klopp: “Krahasuar me ndeshjen e parë, ne jemi më të gatshëm – komentoi Pioli, - E di nivelin e intensitetit dhe forcës së Liverpool-it. Nëse arrijmë të humbasim presingun e tyre të parë, ne mund të jemi gjithashtu të rrezikshëm. Ne po punojmë deri në detajet më të vogla, sepse duam të jemi konkurrues me më të fortët në Evropë”.

“Duhet të jemi të fortë sepse niveli është shumë i lartë, përballë një ekipi ndër më të mirët në botë dhe ndër favoritët për këtë Champions League. Jo vetëm Zlatan do të luajë përpara, do të duhet paparashikueshmëria për të sulmuar hapësirat dhe për të lëvizur mes linjave. Nga ndeshja e parë mësuam shumë sepse tani e dimë mirë ritmin dhe intensitetin e tyre dhe e dimë se çfarë niveli duhet të kemi për të konkuruar me ta. Mendojmë se mund të bëjmë një lojë të mire”.

“Ne po punojmë shumë, sepse ata mund të bëjnë diferencën. Të luash kaq shumë nuk ndihmon, por vlen për të gjithë. Ne po bëjmë gjithçka për të lehtësuar rikuperimin dhe pushimin e të gjithëve, gjithashtu po bëj xhiro shtesë për të shmangur mbingarkesat. Tani duhet të shtrëngojmë dhëmbët deri në pushim”.

“Europa League? Nuk mendojmë për asgjë tjetër përveç ndeshjes së nesërme. Synimi ynë është të jemi konkurrues në Itali dhe në Evropë. Nëse shkojmë në raundin e dytë, shumë mire, përndryshe do të përpiqemi të japim gjithçka në Europa League ose diçka tjetër. Ne duam të shohim nivelin tonë dhe të konkurrojmë”.