RTSH Sport Live

MotoGP, Beirer: Nëse Valentino Rossi është i interesuar për KTM, do flasim

  • 08/01/2021
  • |
  • Moto GP
MotoGP, Beirer: Nëse Valentino Rossi është i interesuar për KTM, do flasim
Drejtori teknik i ekipit austriak nuk përjashton një ekip të dytë satelitë dhe do të ishte i lumtur të ulej në një tavolinë me Sky Team VR46

“Një ekip i tretë në MotoGP? Është një ide që ne mund ta trajtojmë, por jo para vitit 2022 ose 2023. Nëse Valentino Rossi do të ishte i interesuar, ne do të ishim të lumtur të uleshim dhe të flisnim me të”. Pit Beirer, drejtori sportiv i KTM nuk përjashton një ekip të dytë satelitor, ndoshta gjithashtu duke hyrë në një partneritet me Sky Team VR46.

Menaxheri anglez, pas sezonit të kaluar të jashtëzakonshëm, që pa ekipin austriak të fitonte tre gara, duke arritur kështu nivelin e skuadrave më të mira: ai dëshiron të bëjë një hap në të njëjtën kohë, por nuk përjashton një zgjerim pasi klientët, brenda një viti, nuk duhet të mungojnë: Gresini, Petronas dhe Valentino Rossi. Të tre ekipet do të duhet të ripërcaktojnë bashkëpunimet e tyre përkatësisht me Aprilia, Yamaha dhe Avintia Ducati.

“KTM ka arritur ekipet më të mira në MotoGP falë Factory dhe Tech3. Tani do të shohim nëse do të ketë mundësinë e vendosjes së një ekipi të dytë satelitë në pistën”, fjalët e Beirer për portalin e specializuar Speedëeek. “Nëse Valentino Rossi do të interesohej padyshim ne do t'i ofronim KTM. Ne do të diskutojmë me këdo që është i tërhequr nga motorrët tanë. Por tani nuk është koha të flasim për këtë, së pari ne duhet të konfirmojmë rezultatet e sezonit të kaluar”.