RTSH Sport Live

Premier po heton City-n, akuzohet për shkelje të rregullave

  • 06/02/2023
  • |
  • Angli
Premier po heton City-n, akuzohet për shkelje të rregullave
Klubi, nën hetim në lidhje me rregullat e Fair Play Financiar të ligës angleze

Vjen një stuhi për Manchester Cityn. Premier League në fakt ka njoftuar se ka hapur një hetim ndaj klubit për shkelje të shumta të supozuara të rregullave në lidhje me Fair Play-in Financiar. Në detaje, pas katër vitesh kontrolle, City akuzohet për mbi 100 shkelje të mundshme të rregullave ekonomike dhe financiare të divizionit të lartë anglez në sezonet nga 2009/10 deri në 2017/18. "Në përputhje me Rregullin Ë.82.1 të Premier League, konfirmohet se sot janë referuar një sërë shkeljesh të supozuara të rregullave nga Klubi i Futbollit Manchester City".

Në veçanti, sipas shënimit të Premier, shkeljet e pretenduara ndaj Cityt kanë të bëjnë me rregullat që "kërkuan furnizimin nga një klub anëtar, në mirëbesim maksimal, të informacionit të saktë që do të siguronte një përfaqësim të vërtetë dhe të drejtë të pozicionit financiar të klubit". veçanërisht në lidhje me të ardhurat e saj (përfshirë të ardhurat nga sponsorizimi), palët e lidhura me të dhe shpenzimet e saj operative".

Por kjo nuk është e gjitha. Për sezonet 2009/10 deri në 2012/13, shkelje të tjera lidhen me rregullat e Premier League, të cilat kërkojnë që një klub anëtar të përfshijë detaje të plota të shpërblimit të menaxherit në kontratat e menaxherëve, ndërsa nga sezonet 2010 /11 deri në 2015/16 do të ndikonte edhe në pagesat e lojtarëve. Shkeljet e mëtejshme nga City më pas do të raportohen në pjesën e përparme të rregulloreve të UEFA-s, veçanërisht për Licencat e Klubeve dhe Fair Play-n Financiar, dhe në lidhje me rregullat për përfitimin dhe qëndrueshmërinë e ligës më të mirë angleze të futbollit. Së fundi, klubi është akuzuar edhe për vepra të tjera nga dhjetori 2018 e deri më sot lidhur me nivelin e bashkëpunimit në hetime, për të cilat “Premier kërkon bashkëpunim dhe ndihmë duke ofruar dokumente dhe informacione në mirëbesim maksimal”.

Një seri shumë e gjatë parregullësishë të cilat, nëse vërtetohen, mund të çojnë në sanksione të ndryshme duke përfshirë një penallti në renditje apo edhe përjashtim nga kampionati.